Wilde Havik - De Jacht van de Havik

Marielle van Leipsig

Category: Novels

€ 23,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Stephen Oliver “Wild Hawk” Amell is een jonge Amerikaan, die aan de zijde van de Engelsen gevochten heeft tegen de Amerikanen. Hij verliest alles wat hem dierbaar is en wordt gedwongen zijn vaderland te verlaten. Hij komt terecht in een oorlog aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en ontmoet Andra.
Andra Navarro en haar tweelingbroer Manolo raken hun dierbaren kwijt door toedoen van een verrader in hun midden en een Frans Bataljon. Zij roepen de hulp in van Generaal Wellington om hun vader uit de handen van Général de brigade LeFèvre en zijn bataljon te redden.

From the book

De balkondeuren vlogen onder luid gekraak open. In een explosie van glasscherven dook een gestalte de kamer binnen. De indringer gebruikte de massa en snelheid van zijn lichaam en rolde over zijn linkerschouder. In een vloeiende beweging stond hij bij het bed, voordat de verschrikte kreten van de twee vrouwen verstomden.

Vol ontzetting en ongeloof stond Mendora oog in oog met zijn aartsvijand. De pas geslepen punt van het slagzwaard hield de Amerikaan op slechts een paar centimeter van Juan’s keel verwijderd. Zonder zijn ogen van de Spanjaard af te wenden, sprak hij kalm tot een tweede gedaante die stil achter hem binnentrad: “Andra! Bescherm deze dames. Verschans jullie in de badkamer. Open voor niemand de deur, totdat ik of Parker jullie komen halen. Mesdemoiselles, je vous prie. Er zal u niets overkomen. Ga! Vite!”

De aristocraat gluurde naar de partizane, zodra zij in zijn blikveld verscheen. Zijn ogen flikkerden op. Hawk’s hand maakte een flitsende beweging. Het vlijmscherpe lemmet sneed in Mendora’s wang. De kolonel slaakte een kreet en staarde naar het bloed op zijn hand. Woedend vestigde hij zijn aandacht op de yankee. Op diens gezicht verscheen een wolfachtige grijnslach.

De schutter straalde zulk onrustbarend geduld en gevaar uit, dat de Spanjaard zich uit lijfsbehoud inhield. Hij weigerde gehoor te geven aan zijn eerste impuls. Hij mocht deze openlijke uitdaging absoluut niet aannemen. Hij hechtte te veel aan het leven. Een duel tegen deze knaap betekende ongetwijfeld zelfmoord!

Hawk wachtte, totdat de drie jonge vrouwen in de badkamer verdwenen. Hij liet zijn zwaard enigszins zakken en deed een stap achteruit. Hij boog en bleef daarbij zijn tegenstander nauwlettend aanzien.

About the author

Marielle van Leipsig (1968) schrijft vanaf haar jongste jaren verhalen. Haar interesses en inspiratiebronnen zijn divers. Geïnspireerd door films, series en documentaires over o.a. de oorspronkelijke Amerikanen, mustangs, het Wilde Westen, Amerika, Canada, de Napoleontische oorlog en diverse personen die belangrijk in haar leven zijn geworden, heeft zij jarenlang gewerkt aan dit verhaal, totdat het langzaam uitgroeide tot een roman vol actie, spanning en avontuur, met een beetje intrige en romantiek.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Wilde Havik - De Jacht van de Havik

Author:

Marielle van Leipsig

Category:

Novels

Number of pages:

364

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-09-2020

ISBN:

978-94-640-3593-3 / 9789464035933

Price:

€ 23,99

Language

Dutch