Gedumpt op Mallorca

Linda Gillissen

Category: Youth books
  • (3)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het zal je maar gebeuren... Nauds moeder dumpt hem op Schiphol. Om hem ongevraagd, als een bijna vijftienjarige kleuter, voor vijf weken naar zijn opa op Mallorca te sturen. Vijf weken! Naar een opa, die hij zeven jaar geleden voor het laatst heeft gezien. Ondertussen dumpt Lori, de liefde van zijn leven, hem voor zijn allerbeste vriend. Wat moest die irritante Eva in het vliegtuig nou precies van hem? En die nachtmerries die hij nu al twee jaar heeft, houden die nou nooit eens op?
Naud zet zich schrap. Schrap voor zijn opa én voor de rest van zijn kloterige vakantie. Of...?

From the book

Hij voelde niets meer van vermoeidheid, kou of stress. De adrenaline in zijn lijf zorgde ervoor dat hij ijzersterk was. Ineens voelde hij iets langs zijn been scheren. Het water voor hem bewoog en toen was het weer weg. Naud was bijna bij zijn boot. Snel hees Naud zich op. Zijn oog viel op een diepe bloedende snee die over zijn bovenbeen liep.
Snel schoof hij naar zijn buitenboordmotor. Hij hoorde een harde knal. Zijn boot was door iets geraakt. De duikers hadden de oppervlakte bereikt en schenen met hun duiklamp over de zee op zoek naar Naud. Naud schoof naar voren waar hij de knal op zijn boot had gehoord. Hij zag een harpoen in zijn boot steken.
De mannen in de boot waren nu gealarmeerd door de duikers en alle mannen stonden te kijken.
‘Por vafor! No! Es mi nièto!’ Wessel schreeuwde de Spaanse zinnetjes uit: ‘Alsjeblieft niet, het is mijn kleinzoon!’ De mannen lachten. ‘Perfecto, het is maar een jongen. Nou, abuelo (opa), zijn boot is geraakt, dus hij kost je waarschijnlijk geen zakgeld meer.’ Lachend gingen ze verder met het bovenhalen van de drugs, ze keken nog twee keer naar Naud en schonken hem verder geen aandacht meer. Wat kon zo’n puber nou helemaal betekenen?
Ramon Hernandes bekeek de situatie nog eens goed. Naud zag dat hij zijn pistool pakte en op hem richtte. Naud dook naar beneden. Met een grote knal schoot een kogel de luchtkamer aan de zijkant lek. Naud bleef stil liggen met zijn ogen stijf dicht. Hij hoorde met nog een kogelschot zijn andere zijkant lekschieten. ‘Buena suerte niño tonto!’ Riep Ramon Hernandes hem na. ‘Veel geluk kleine debiel!

About the author

Vanaf het moment dat zij kon schrijven, moest zij verhalen schrijven. Dat kon gewoon niet anders!
Linda Gillissen houdt van duiken en reizen en schrijven. Doordat zij in het onderwijs werkt, komt zij veel jonge mensen tegen met mooie dromen en (soms grote) problemen.
Dit boek speelt zich af op het eiland Mallorca, waar Linda’s vader ongeveer 25 jaar gewoond heeft en zij zich erg thuis voelt. Door haar heimwee naar Mallorca, gecombineerd met haar liefde voor duiken en jonge mensen, ontstond deze romantische, soms iets emotionele, bloedstollend spannende jeugdroman. De eerste twee hoofdstukken van Gedumpt op Mallorca heeft zij geschreven ter gelegenheid van een schrijfwedstrijd. “Heel Weesp schrijft 2017”. Toen zij die wedstrijd won, besloot zij het boek af te schrijven. Dat eindresultaat heb je nu in je handen.

Reviews

2020-09-22 17:51:20 | By: Snel | Rating:
Erg leuk boek. Spannend ook! Aanrader

2020-09-22 23:32:40 | By: Sanny | Rating:
Een geweldig spannend en meeslepend boek. Tieners zullen zich eenvoudig herkennen in de situaties en de personages. Mijn jongens (die geen fanatieke lezers zijn) lazen opeens vrijwillig. Een aanrader voor op school.

2020-09-20 14:26:47 | By: Laura | Rating:
Wat een fijn jeugdboek. Het leest lekker snel weg. Spannend, gezellig, avontuurlijk, en soms ook emotioneel.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gedumpt op Mallorca

Author:

Linda Gillissen

Category:

Youth books

Number of pages:

186

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

11-09-2020

ISBN:

978-94-640-3661-9 / 9789464036619

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)