Alleen in Tibet - Over een ongeluk tijdens de Everest-expeditie ’82, dat niet slecht afliep

Eelco Dijk

Category: Biographies

€ 22,50
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een ernstig ongeluk krijgen tijdens het beklimmen van de Mount Everest; geen fictie maar een waargebeurd verhaal. Direct eist Eelco Dijk de aandacht van de lezer op met zijn rake schrijfstijl waarmee hij deze gebeurtenis realistisch op papier heeft gezet. Door hierbij telkens tijdsprongen te maken, maakt hij duidelijk dat deze gebeurtenis in het verleden én in het heden een grote impact heeft op zijn leven. Hij beschrijft niet alleen wat er precies gebeurde, maar ook zijn gevoel hierbij. Het is krachtig hoe hij zichzelf blootgeeft. Zo brengt hij de lezer zo dicht als maar kan bij wat hij heeft meegemaakt op de berg en erna. Een indrukwekkend verhaal dat menig lezer met open mond, maar vooral met diep respect voor zijn doorzettingsvermogen achterlaat.

From the book

Als ik op een gegeven moment moet hoesten, verschijnt er een grote rooie luchtbel op mijn mond. Ik bloed ergens vanbinnen. Ik raak in blinde paniek en schreeuw dat de auto moet stoppen en dat ik er uit wil. Charlie, die steeds vlak bij is, geeft me weer iets om kalm te worden.

Ik zit in de sneeuw, de anderen gaan verder, ze wachten niet op me. Ik kan niet goed zien wie het zijn. Ik houd dit niet meer vol, ik kan niet meer. Doodsbang dat ze me alleen laten roep ik, maar er komt geen geluid meer uit me. Ik schreeuw maar zonder resultaat. Dan kijkt de achterste even om. Ze wenkt, het is mam. “Kom op, je kan het best,” roept ze, “je moet volhouden.” Ik begrijp het wel, maar kan het niet. Niks kan ik nog. Het is net of de sneeuw smelt en ik alsmaar dieper wegzak. “Je kunt het,” hoor ik, maar zien doe ik niks meer. “Je kunt het...” Maar ik kan niet meer. Dan hoor ik iemand dichtbij tegen me praten. Charlie. “Je moet nog even volhouden, je moet.” Ik kan het wel, denk ik, maar weet niet hoe.

About the author

Eelco Dijk werd geboren in 1949. Toen hij 16 was maakte hij zijn eerste bergtocht en daarna wist hij dat bergklimmen zijn sport was. Hij volgde een aantal cursussen en begon in zijn studententijd zelfstandig bergen te beklimmen. Wat hem aantrekt in die sport is de combinatie van de schoonheid van de bergen, de uitdaging van de berg die hij op wil, de fysieke inspanning die daarvoor nodig is én het absolute vertrouwen dat klimmers in elkaar moeten hebben. Hij klom veel in de Europese alpen, maar ook in gebergten in de VS en Zuid-Amerika. In1975 nam hij deel aan de Alpamayo Expeditie in Peru en een paar jaar later aan de Annapurna Expeditie in Nepal. Zijn ervaringen tijdens de Everest-Expeditie 1982, deed hem besluiten niet weer dergelijke risico’s te willen nemen. Hij bleef echter wel klimmen en is nog altijd heel graag in de bergen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Alleen in Tibet - Over een ongeluk tijdens de Everest-expeditie ’82, dat niet slecht afliep

Author:

Eelco Dijk

Category:

Biographies

Number of pages:

98

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover A5

Release date:

06-11-2020

ISBN:

978-94-640-3708-1 / 9789464037081

Price:

€ 22,50

Language

Dutch