De avonturen van Spillie, Evert en Roosje - Je bent wie je bent met je eigen talent

Krista Custers

Category: Children books

€ 17,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Deze verhaaltjes gaan over drie bosvriendjes die elk op hun manier worstelen met een probleem. Roosje, Spillie en Evert leren dat je door doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en moed veel problemen kan oplossen. In deze verhalen laat de schrijfster de personages groeien in hun zelfvertrouwen, en helpt ze hen de oplossing vinden voor hun angsten en problemen. Op die manier helpt ze niet alleen de personages, maar vooral de jonge lezers. Doordat ze weet wat er speelt bij deze doelgroep zullen de lezers zich minstens in een van de dieren kunnen herkennen. De problemen worden gericht en toegankelijk aangepakt. Deze verhaaltjes stimuleren om naar elkaar te luisteren, hulp te vragen, of blij te zijn met zichzelf.

From the book

In een bos hier niet ver vandaan woont een familie bosmuizen met hun vijf muizenkinderen. Het zijn allemaal gewone bosmuisjes met hun muizenstreken. Ze zijn de hele dag bezig met gaatjes knabbelen, elkaar plagen, kleine eikeltjes en besjes snoepen, holletjes graven, allerlei spulletjes verzamelen, fijn spelen en rollen in het mos. Heerlijk toch!


Ze wonen in een gezellig en knus holletje onder de wortels van een grote eik.


De muisjes zijn daar heel gelukkig, behalve Spillie. Hij werd geboren met veel te lange, dunne pootjes. Vaak wordt hij geplaagd en uitgelachen. Dan gaat hij in zijn schommel zitten en luistert hij naar klassieke muziek, want daar houdt hij van.

About the author

Als kind droomde Krista er al van om ooit een kinderboek te tekenen en te schrijven. Wat begon met getekende stripverhalen zonder tekst, groeide uit tot een passie voor tekenen. Haar vader die jager en boswachter was, nam haar vaak mee voor lange wandelingen in het bos. Daar leerde ze hoe boeiend het bos is, en welke fantastische dieren er leven. Ze merkte dat er niet zoveel boeken bestaan met verhalen waarin bosdieren de hoofdpersonages zijn.
Krista merkte door 35 jaren als kleuterleidster gewerkt te hebben, dat er meer en meer kleuters en jonge kinderen te kampen hebben met socio-emotionele problemen. Ze wil de kinderen duidelijk maken, dat iedereen zijn eigen talenten heeft om deze problemen aan te pakken. Aan de hand van deze verhaaltjes wil zij kleuters ontroeren en doen lachen. Voor hen die zich anders voelen als anderen zullen deze verhaaltjes hen helpen om zich beter in hun vel te voelen.

Reviews

2020-12-01 15:30:52 | By: Sonja
Dit kinderboek heeft me aangenaam verrast. Het zijn heel mooie verhaaltjes met prachtige tekeningen, waarvan kinderen zeker zullen genieten. De details maken het af (bijv. code rood waarbij iedereen in zijn holletje moet blijven omdat het anders gevaarlijk kan worden). Het is een aanrader voor jonge lezertjes om zelf te lezen, maar ook geweldig als voorleesboek door de prachtige, gedetailleerde tekeningen. Ik hoop van harte dat er nog meer verhaaltjes volgen ... zo mooi!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De avonturen van Spillie, Evert en Roosje - Je bent wie je bent met je eigen talent

Author:

Krista Custers

Category:

Children books

Number of pages:

56

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A4

Release date:

23-10-2020

ISBN:

978-94-640-3783-8 / 9789464037838

Price:

€ 17,50

Language

Dutch