Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Wat hadden wij nou eigenlijk te zeggen?
Brieven uit Heerjansdam

Auteur

Bernard Wolters en Mike van der Neut

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Bernard Wolters (1960) en Mike van der Neut (1991), twee Heerjansdammers die hun draai hebben gevonden in een plattelandsdorp. Beiden kregen zitting in de Heerjansdamse Dorpsraad nadat het dorp Heerjansdam als zelfstandige gemeente in 2003 werd ingelijfd bij de gemeente Zwijndrecht. Het was het einde van bijna tweehonderd jaar eigen en zelfstandig dorpsbestuur. In Heerjansdam werd, als ‘wijkdorp’ van Zwijndrecht, al snel een Dorpsraad geïnstalleerd. Een democratisch gekozen groepje enthousiaste Heerjansdammers die de dorpsbelangen gaan vertegenwoordigen binnen de nieuwe gemeentelijke bestuursorganisatie. Na hun terugtreden uit de Dorpsraad in 2018 is een spontane en vriendschappelijke briefwisseling ontstaan. Hierin delen zij elkaars gedachtegoed en mijmeren samen met hun toekomstgericht denken hoe Heerjansdam er in de volgende decennia uit zal zien. Joop Wiekeraadt Secretaris Historisch Genootschap

Over de auteur

Bernard Wolters is ondernemer, hypotheekadviseur en loopbaanbegeleider. Woont sinds 2009 in Heerjansdam en verdiepte zich van meet af aan in dorpsaangelegenheden. Tussen 2015 tot en met 2018 was hij voorzitter van de Dorpsraad Heerjansdam.

Mike van der Neut is subsidieadviseur en schrijver. De vanaf geboorte Heerjansdammer stelde zich in 2014 kandidaat voor de Dorpsraad Heerjansdam. Tot 2018 was hij hierin samen met Bernard actief en hield zich bezig met o.a economie en ondernemerschap

Productinformatie

ISBN
9789464036947 / 978-94-640-3694-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-10-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
64
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Over naastenliefde gesproken. Wist je dat de gemiddelde Nederlandse werknemer meer tijd met zijn collega’s doorbrengt dan met zijn of haar partner? Op zichzelf best logisch toch, gezien de gemiddelde wekelijkse werkuren bij veel organisaties. Waarom is dan de werksfeer op veel kantoren allerminst vriendelijk te noemen? Veel collega’s kunnen elkaar niet luchten of zien. Dit wordt vaak pijnlijk duidelijk tijdens de nieuwjaarswensen. Het beste voorbeeld hiervan was op een van mijn stages in het verleden. Tussen twee collega’s ‘boterde’ het op zijn zachtst gezegd niet echt met elkaar. Toen deze man en vrouw elkaar voor de vorm de beste wensen wilden geven, ontstond er een zeer ongemakkelijke situatie. Beiden twijfelden of ze elkaar moesten zoenen of niet. Het resulteerde in een paar halve schijnbewegingen met een slap handje als afsluiter. Toen ik het zag, liep het kippenvel over mijn rug. Waarom moest dit nu zo?

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Faye op 12-11-2020
Zodra je begint met lezen leg je het boek niet meer weg. Je wil steeds weer weten hoe deze uitwisseling van gedachten verder gaat. Het zet je aan het denken hoe je zelf denkt over de aangedragen onderwerpen.