Cover voorkant
Geboren tussen de apen
Geboren tussen de apen

Geboren tussen de apen

Tiny Mazereeuw

Category: Novels
  • (7)

€ 22,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Beieren 1880
Gunnar, de jongste zoon van de familie Schultze, groeit op in het boerenbedrijf. Hij verafschuwt de werkzaamheden. Wanneer zijn vader komt te overlijden verlaat hij zijn ouderlijk huis. Na een opleiding in Harderwijk komt hij als soldaat in Nederlands Indië terecht. De verschrikkingen van die periode raken Gunnar diep. Na zijn diensttijd zwerft hij doelloos rond en zoekt vergetelheid in de drank. Wanneer hij de kracht vindt zijn leven weer op te pakken ontmoet hij zijn grote liefde, het Indische meisje Mawa met wie hij vier kinderen krijgt. Wanneer Gunnar op zevenenveertigjarige leeftijd overlijdt dreigt voor Mawa terugplaatsing naar de kampong.

From the book

Dan loopt hij richting het bos. Hij loopt, loopt, loopt! Hij transpireert van top tot teen, maar loopt door. Dwars door de begroeiing.
Zijn intuïtie zegt hem dat hij wordt gevolgd. Hij beseft dat hij niets heeft om zich te verweren. Toch boezemt het hem geen angst in. Zijn hoofd bonst, zijn spieren doen pijn. Hij loopt door, hijgend, snuivend, dwars door het water. Hij klimt naar boven, hijgt zijn longen uit zijn lijf. Hij glijdt uit, staat op en loopt verder. Zijn voeten branden, zijn gewrichten lijken het te begeven. Zijn schamele kleding blijft achter de takken haken. Briesend, hijgend, klauwend klimt hij verder door het bos. Hij hoort het katachtige lichaam dat in gelijke tred met hem meeloopt. Na het gevoel uren te hebben gelopen valt hij volkomen uitgeblust neer. Languit, zijn armen en benen wijd gestrekt, alsof hij het bos wil omarmen. Dan een flits, ooit, in een vorig leven: zijn vader op zijn grond, levenloos, armen en benen gespreid. Hij voelt hoe het leven in hem opvlamt. Hij richt zijn hoofd op. Voor hem staat de panter. De metgezel gedurende het gevecht om te overleven. Om de vlam van zijn bestaan weer terug te vinden. Hij blikt in de groene ogen. De energie gaat van blauw naar groen, van groen naar blauw.About the author

Tiny Mazereeuw is geboren en getogen in West-Friesland. Na haar opleiding als verpleegkundige vertrok zij naar de Veluwe, maar het West-Friese landschap heeft voor haar altijd zijn aantrekkingskracht gehouden. Dankzij deze achtergrond zijn haar eerste twee romans ‘Het begon bij Jacob’ en ‘De Meertoren’ tot stand gekomen. In 2019 schreef zij de roman ‘De Vijverengel. Deze romans zijn inmiddels in alle openbare bibliotheken te lenen.

Wil je meer over Tiny lezen, ga dan naar: www.tinymazereeuw.nl

Reviews

2021-03-28 11:50:30 | By: Saskia | Rating:
Mooie treffende waardering vanuit Hebban (boekensite en lezerscommunity van CPNB), met 4 sterren: 'Een familiegeschiedenis die je je blijft herinneren, die je raakt. Een absolute aanrader!'

En terecht! Als je inzicht wil krijgen in verschillende culturen en landen door generaties heen, dan is dit boek absoluut de moeite waard.

2021-02-15 00:04:00 | By: T. Van Es-Cornelis | Rating:
Een verhaal waar je de geschiedenis beleeft door de ogen van een familie. Heel goed weergegeven.

2021-02-13 21:31:25 | By: Sjors Mazereeuw | Rating:
In het boek is de geschiedenis van drie generaties van een familie bescheven.
Het verhaal begint in Duitsland en na harde strijd, intens verdriet, maar ook veel vreugde eindigt het in Nederland.
Vergeleken met hoe deze mensen uit de negentiende eeuw leefden, leven wij in de eenentwintigste eeuw in een doosje met zachte watjes.
Hoe mensen in het toenmalige indonesie werden behandeld en hoe ze vochten voor een simpel basisbestaan was voor mij een eyeopener en een reality check!
Na het lezen van dit boek kijk ik absoluut met andere ogen naar Indische mensen.
Ze zijn meestal tenger gebouwd en hebben een andere huidskleur dan de mensen waarmee ik ben opgegroeid, maar door dit boek begin ik te begrijpen dat deze mensen veelal zowel mentaal als fysiek sterker zijn dan een forse, robuust gebouwde westfriese landarbeider.
Ik begrijp nu waarom zoveel Indische mensen naar Nederland zijn gekomen, maar ik lees ook dat ze door Nederland niet altijd even netjes zijn behandeld!
Als je de eerste pagina's van deze roman hebt gelezen, zit je er aan vast; een literaire handboei zou je kunnen zeggen.
Het is absoluut een van de mooiste boeken die ik heb gelezen.
Het is op een geraffineerde wijze geschreven en het dwingt je bijna het boek niet weg te leggen, maar door nieuwsgierigheid naar "what next" door te lezen!
Heb ik van dit boek genoten? ABSOLUUT!!

2021-02-12 20:50:33 | By: Bep Ligthart | Rating:
Geweldig boek zo mooi geschreven toe de pointe. Blijft spannend verveeld niet je wil het in een keer uitlezen.

2021-02-05 10:51:40 | By: Johannes Rijssemus | Rating:
Geweldig boek. Geeft mooi het tijdsbeeld weer!
Boeiend, een boek om in je bezit te hebben, dan kun je het meerdere keren lezen.
Een aanrader!

2021-02-03 18:37:42 | By: Janny Urbach | Rating:
Geweldig boek, mooi geschreven! Je blijft lezen. Mooi tijdsbeeld waarover je meer wilt weten .

2021-01-15 18:03:33 | By: A. Mager | Rating:
Mooi geschreven boek over een voor mij interessant onderwerpWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Geboren tussen de apen

Author:

Tiny Mazereeuw

Category:

Novels

Number of pages:

260

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

08-01-2021

ISBN:

978-94-643-1301-7 / 9789464313017

Price:

€ 22,99

Language

Dutch

Rating:

  • (7)