Geboren tussen de apen

Tiny Mazereeuw

Category: Novels

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Beieren 1880
Gunnar, de jongste zoon van de familie Schultze, groeit op in het boerenbedrijf. Hij verafschuwt de werkzaamheden. Wanneer zijn vader komt te overlijden verlaat hij zijn ouderlijk huis. Na een opleiding in Harderwijk komt hij als soldaat in Nederlands Indië terecht. De verschrikkingen van die periode raken Gunnar diep. Na zijn diensttijd zwerft hij doelloos rond en zoekt vergetelheid in de drank. Wanneer hij de kracht vindt zijn leven weer op te pakken ontmoet hij zijn grote liefde, het Indische meisje Mawa met wie hij vier kinderen krijgt. Wanneer Gunnar op zevenenveertigjarige leeftijd overlijdt dreigt voor Mawa terugplaatsing naar de kampong.

From the book

Dan loopt hij richting het bos. Hij loopt, loopt, loopt! Hij transpireert van top tot teen, maar loopt door. Dwars door de begroeiing.
Zijn intuïtie zegt hem dat hij wordt gevolgd. Hij beseft dat hij niets heeft om zich te verweren. Toch boezemt het hem geen angst in. Zijn hoofd bonst, zijn spieren doen pijn. Hij loopt door, hijgend, snuivend, dwars door het water. Hij klimt naar boven, hijgt zijn longen uit zijn lijf. Hij glijdt uit, staat op en loopt verder. Zijn voeten branden, zijn gewrichten lijken het te begeven. Zijn schamele kleding blijft achter de takken haken. Briesend, hijgend, klauwend klimt hij verder door het bos. Hij hoort het katachtige lichaam dat in gelijke tred met hem meeloopt. Na het gevoel uren te hebben gelopen valt hij volkomen uitgeblust neer. Languit, zijn armen en benen wijd gestrekt, alsof hij het bos wil omarmen. Dan een flits, ooit, in een vorig leven: zijn vader op zijn grond, levenloos, armen en benen gespreid. Hij voelt hoe het leven in hem opvlamt. Hij richt zijn hoofd op. Voor hem staat de panter. De metgezel gedurende het gevecht om te overleven. Om de vlam van zijn bestaan weer terug te vinden. Hij blikt in de groene ogen. De energie gaat van blauw naar groen, van groen naar blauw.About the author

Tiny Mazereeuw is geboren en getogen in West-Friesland. Na haar opleiding als verpleegkundige vertrok zij naar de Veluwe, maar het West-Friese landschap heeft voor haar altijd zijn aantrekkingskracht gehouden. Dankzij deze achtergrond zijn haar eerste twee romans ‘Het begon bij Jacob’ en ‘De Meertoren’ tot stand gekomen. In 2019 schreef zij de roman ‘De Vijverengel. Deze romans zijn inmiddels in alle openbare bibliotheken te lenen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Geboren tussen de apen

Author:

Tiny Mazereeuw

Category:

Novels

Number of pages:

260

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

08-01-2021

ISBN:

978-94-643-1301-7 / 9789464313017

Price:

€ 21,99

Language

Dutch