Cover voorkant
Robot dokter had zijn dag niet... - Een SEH-verpleegkundige wordt slachtoffer van een medische misser
Robot dokter had zijn dag niet... - Een SEH-verpleegkundige wordt slachtoffer van een medische misser

Robot dokter had zijn dag niet... - Een SEH-verpleegkundige wordt slachtoffer van een medische misser

Renate Evertse

Category: Health
  • (29)

€ 23,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ook een Gespecialiseerd Verpleegkundige kan slachtoffer worden van een medische misser. Renate belandt aan de andere kant van het bed. Tijdens de operatie waarbij een bekkenbodemmatje wordt geïmplanteerd en met een schroef wordt vastgemaakt in haar rug, gaat het helemaal mis. Robot dokter heeft zijn dag niet en als gevolg zullen de dagen van haar nooit meer hetzelfde zijn. Een verhaal over het gesloten bastion dat medische wereld heet, over systemen die het woord mens niet kunnen spellen en David die weggeblazen wordt door Goliath.

From the book

Dit boek vertelt het verhaal van de lijdensweg die Renate Evertse onderging na een operatie in het ziekenhuis in september 2014. Het is een hoogstpersoonlijk document geworden van een vrouw die in staat was om ondanks zeven operaties nog franje te geven aan haar leven. Het is die levenskracht die bij elke lezer van dit boek indruk zal moeten maken. Het is ook het verhaal van een stabiele relatie met een partner die onvoorwaardelijk loyaliteit en stabiliteit toonde onder het motto for better and for worse. Maar ook het verhaal van de kracht van de kinderen, de ex-collega’s en de vrienden die Renate onvoorwaardelijk hebben gesteund. Hopelijk zal het verhaal een inspiratie zijn voor andere patiënten die vergelijkbare ervaringen hebben.

Juist door die levenskracht, de bijna altijd positieve benadering in combinatie met humor en relativeringsvermogen is de boventoon van dit boek toch positief, ondanks alle tegenslagen. Daarbij worden de alledaagse dingen in een mensenleven mooi verweven in het medisch en juridisch traject. Over die trajecten ga ik het nu niet hebben. Ik zou alleen willen opmerken dat de professionals die zich met de medische en juridische afwikkeling hebben beziggehouden dit boek zouden moeten lezen; alleen al om tot de conclusie te komen dat de behandeling van dit soort gecompliceerde zaken veel meer behelst dan een enkel dossier. Het gaat immers toch ook om de mens erachter!

About the author

Renate Evertse (1959) is een gedreven, vrolijke SEH en Recovery Verpleegkundige die volop in het leven staat. Totdat het noodlot toeslaat, zij aan de andere kant van het bed belandt en terecht komt in een medische rollercoaster. Tijdens haar gevecht om beter te worden en samen met haar maatje in het leven zelf op zoek moet gaan naar goede zorg, begint zij haar belevenissen op papier te zetten. Dit zorgt voor afleiding en troost. Het wordt de geboorte van dit prachtige boek. Ook om te laten zien hoe het met de zorg in Nederland is gesteld als het misgaat en niemand het meer weet. Ondanks alles is zij haar bizarre humor nooit kwijt geraakt en is zij heel gelukkig met haar nieuwe leven. Zij heeft een leven voor, en een leven na “de schroef”.

Reviews

2022-04-30 16:51:56 | By: Gea Wiekamp | Rating:
Wat een prachtig boek! Renate geeft een heel persoonlijke inkijk in haar leven na de schroef. Ik heb het gelezen met een lach en een traan. Renate is een uitzonderlijke, optimistisch en dappere vrouw, die de lezer helemaal meeneemt in haar verhaal. Het is tegelijkertijd een liefdesverhaal over twee mensen die elkaar steunen door dik en dun. Mooi en aangrijpend. Verplichte kost voor medisch specialisten en letselschadeadvocaten.

2021-12-26 13:30:46 | By: Karin | Rating:
Het boek bijna in 1 keer uitgelezen. Een vreselijk verhaal welke je niet kan bedenken. Mooi geschreven met veel humor maar ook realistische beschrijving van alle ellende. De uitdrukking; Hallo kastje hier spreekt de muur is zeer toepasselijk. Triest dat er nog steeds medisch specialisten zijn die meer oog voor een casus hebben dan voor de persoon om wie het gaat.
Passende zorg is toch waar we naar toe moeten.

2021-08-05 11:14:16 | By: De Brucker Carla | Rating:
Wat een verhaal ....Wat een wilskracht en moed en de humor die door het boek gaat..ongelooflijk...hoe belangrijk het is dat er naar je geluisterd wordt...Renate is zo een moedige vrouw ...met een super team achter haar..haar gezin .
Vele mensen zouden veel moed uit het boek halen waar onder mezelf.
Ik raad het aan iedereen aan om het te lezen ...je gaat versteld staan ...

2021-04-25 14:30:09 | By: Els Schults | Rating:
Ondanks dat ik het verhaal in grote lijnen kende, blijft het heel indrukwekkend. Je vraagt je af waar is onze gezondheidszorg mee bezig: dienst verlenen of geld verdienen. Ben bang het laatste. Toch nog heel veel details gelezen die ik nog niet kende. Zij is een nog grotere kei dan ik al dacht. Maar ook petje af voor het gehele gezin, hoe zij ermee omgaan, zeker Oscar. is Uniek. Voel me dan ook gezegend tot hun vriendenkring te mogen behoren.

2021-03-21 21:14:57 | By: Lia
Wat een ongelofelijk verhaal van een heel dappere, sterke en een beetje eigenwijze vrouw. Goed leesbaar geschreven, een aanrader voor iedereen in de zorg en daarbuiten.

2021-02-22 21:38:46 | By: Helga | Rating:
Wat een fysieke en mentale mokerslag is dit voor jouw leven en dat van je gezin, Renate; iedere keer weer pijn, tegenwerking, onverschilligheid moeten incasseren, dan toch nog de kracht vinden om een boek te schrijven, en wat voor één; beangstigend, ontroerend én, ondanks alle ellende, humor. Een diepe buiging voor jou. Dit boek zou verplichte kost moeten zijn voor geneeskunde studenten.

2021-02-19 16:27:47 | By: Tineke | Rating:
Wat een vreselijke situatie waarin Renate en haar gezin terecht zijn gekomen. Hoe duidelijk laat ze zien dat een medische fout (complicatie?) weggemoffeld kan worden. Geen IGJ melding, het bestuur van het ziekenhuis kan zich daar denkelijk wel over achter de oren krabben. Ik vond het enorm boeiend om te lezen en heb diep respect hoe Renate en haar gezin zich staande proberen te houden. Met humor en ongelofelijk veel doorzettingsvermogen en, niet te vergeten, zoveel liefde!

2021-02-18 21:20:11 | By: Marin | Rating:
Heel indrukwekkend boek met voor mij als verpleegkundige helaas ook bekende situaties over hoe het er soms ook aan toe gaat in de gezondheidszorg. Veel bewondering voor de positieve manier waarop Renate omgaat met de situatie en hoe zij dit heeft kunnen verwerken in het boek.

2021-02-17 17:46:32 | By: dokter Tomvelt | Rating:
Bij het lezen van dit boek kreeg ik als zorgverlener zelf buikpijn, vanwege alle ellende die de hoofdpersoon meemaakt, en heel, heel veel plaatsvervangende schaamte voor het knullige handelen en bejegenen door mijn vakgenoten.
Het is een waardevol document en zou verplichte kost moeten zijn tijdens de opleiding tot arts!
Geschreven vanuit optimisme in een vlotte stijl, met nuchterheid en humor.
Ik hoop dat het veel mensen inspireert, en ook alle Oscars van deze wereld een hart onder de riem steekt!

2021-02-16 15:05:47 | By: Addy van Oosterhout | Rating:
Renate heeft de humorfunctie goed weten te benutten en bewaren. Geeft inzicht hoe je als medisch specialist niet moet handelen. Respect!

2021-02-12 14:02:08 | By: Daniëlle en Dave | Rating:
Wat een ontzettend mooi verhaal. Eigenlijk te luguber voor woorden wat Renate is overkomen. Wat een power vrouw zeg, die samen met haar Oscar en de kinderen zoveel hebben mee gemaakt. Het boek is een echte aanrader om te gaan kopen en lezen.

2021-02-10 16:51:04 | By: Sjaak Blaak | Rating:
Geen naald tussen te krijgen. Ik weet maar al te goed hoe een medisch bolwerk gesloten wordt als er fouten moeten worden toegegeven. Diep respect voor jullie doorzettingsvermogen en niet aflatende onderlinge steun. De spanning is steeds aanwezig wat de volgende tragedie op gaat leveren. Ga dit boek lezen en krijg een goed inzicht in het gevecht tegen bolwerken. Gelukkig is de Nederlandse gezondheidszorg van goede kwaliteit maar als het fout gaat is dit Murphy tot de 4e macht en in het geval van Renate desastreus. Gelukkig werkt de functie van haar humor overlevend.

2021-02-08 16:08:26 | By: Anita Kersten
Wat een geweldig boek! Heb het gelezen met een lach en een traan. Je wordt gemakkelijk meegevoerd door de schrijfster door haar ervaring met soms de willekeur van artsen en het zorgsysteem. Dit is een boek om weer snel door te geven in je kennissen kring. Heel goed verwoord Renate! Chapeau!

2021-01-03 17:57:36 | By: Joke | Rating:
Aangrijpend boek.
Geschreven door Renate, die geen schrijfster was maar nu wel is.
Een horror levens verhaal.
Moest het boek juist soms even wegleggen om bij te komen.
Zoveel ellende, toch met humor beschreven.
De Zorgsector kan er wat van opsteken.
Vooral voor die mensen maar eigenlijk iedereen een aanrader.

2020-12-22 11:40:25 | By: Claudia G. | Rating:
Een zeer aangrijpend boek: zoveel medische onkunde, eilandjesgedrag en onrechtvaardigheid.......het is haast niet te dragen voor een mens!
Renate Evertse heeft haar verhaal krachtig en kundig in woorden weten te vangen. Een boek wat je raakt tot op het bot, en je niet snel meer loslaat.

2020-12-18 13:29:08 | By: Edith | Rating:
Een boek, dat je in één keer uitleest. Dokter die fout niet toegeeft. Ondanks veel pijn en moeheid toch jaren doorgaan in een juridische strijd, hoe moeilijk. Samen met Oscar en kinderen heeft Renate het overleefd. Iedereen moet het lezen!

2020-12-12 11:51:37 | By: Heleen Frisco | Rating:
Dit boek sleurt je in 1 keer mee naar binnen. Een verhaal over een lichamelijk gevecht. Medische missers ten top. Wat een doorzettingsvermogen heeft deze vrouw

2020-12-09 16:50:33 | By: Brenda | Rating:
Ongelooflijk verhaal. Tenenkrommend hoe je van het kastje naar de muur gestuurd wordt. En dat in een land als Nederland. Geweldig om te lezen hoe het leven toch weer gevierd kan worden ondanks alle ellende. Bedankt voor de inspiratie om door te gaan als het moeilijk wordt.

2020-12-09 17:55:28 | By: Gerda Timmermans | Rating:
Goed geschreven boek. Helder, begrijpelijk. Wat is er ongelooflijk veel gebeurd met enorme impact op je leven.
In al jouw pijn en kwetsbaarheid heb jij laten zien wat kracht en liefde is.
Vanaf de zijlijn zie ik het met ontroering en bewondering.
Ik wens geluk en liefde voor jou en allen die je zo lief zijn.
Een nieuw beroep is hier geboren: schrijfster. Je humor, levenskracht en wijsheid zijn cadeaus voor je medemens.

2020-12-04 15:07:40 | By: Janneke | Rating:
Knap dat Renate de ellende zo goed op papier heeft kunnen zetten, zonder dat het n vervelend medisch verhaal is geworden. Zou verplichte kost moeten zijn voor medische studenten ! Artsen denken nu te weinig aan hun eed, te veel aan hun portemonnee ? waardoor dit soort ellende te vaak door gaat en niet gestopt wordt. Ook goed boek voor het kerstreces van de kamerleden dan verbieden ze de matten eindelijk ?

2020-12-02 22:08:36 | By: Dixie | Rating:
Zoveel herkenning.
Wat een aanwinst is dit boek.
Wat heeft ze veel meegemaakt en wat een doorzetter is Renate.

2020-12-01 12:07:56 | By: ed van es | Rating:
In één ruk uitgelezen. Wat kan er een hoop misgaan en wat heeft dat een hoop gevolgen. Leuk kerstcadeau, ook voor de letselschadeverzekeraars!

2020-12-01 13:57:34 | By: Myra | Rating:
Kan niet stoppen met lezen, waarheidsgetrouw boek, met een flinke dosis humor. Pijnlijk en raakt je tot op het "bot". Eenzaam gevecht

2020-12-01 14:17:32 | By: Wilma gribnau | Rating:
Aangrijpend boek erg mooi geschreven.
Ontroerend en ook nog met veel humor.

2020-12-01 16:10:59 | By: Rina | Rating:
Dit verhaal ken ik, heb ik van dichtbij meegemaakt omdat de schrijfster mijn vriendin is. Bijzonder knap dus dat ik bij het lezen van dit boek opnieuw ontroerd raak en me weer realiseer hoe ingrijpend dit op het leven van dit gezin is geweest. Een bijzonder verhaal over een bijzondere vrouw, verteld door een geknakte en weer opgekrabbelde, sterke persoonlijkheid.

2020-11-30 13:47:59 | By: Leone Papa | Rating:
Indrukwekkend boek met een gezonde dosis humor. Ik kan het zeker aanraden voor iedereen die geïnteresseerd is!

2020-11-29 19:09:46 | By: Liesbeth van der Sluijs | Rating:
Indrukwekkend boek over medische missers en onvermogen. Bizarre gebeurtenissen en ondanks alles groot doorzettingsvermogen van schrijfster. Bijzonder om te lezen, aanrader!

2020-11-20 13:38:43 | By: Yaël | Rating:
Een ontzettend mooi en pakkend boek gebaseerd op echte gebeurtenissen. Een echte aanrader!

2020-11-20 14:20:25 | By: Machteld | Rating:
Toppie!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Robot dokter had zijn dag niet... - Een SEH-verpleegkundige wordt slachtoffer van een medische misser

Author:

Renate Evertse

Category:

Health

Number of pages:

302

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

20-11-2020

ISBN:

978-94-640-3763-0 / 9789464037630

Price:

€ 23,99

Language

Dutch

Rating:

  • (29)