De weg terug - Leven met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) na een ernstige hersenbloeding

Steffie Hooijman

Category: Health
  • (3)

€ 16,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Aangezien het echt een wonder is dat ik alles rondom mijn hersenbloeding kan navertellen heb ik dat in dit boek opgeschreven. Eerst schrijf ik over de periode die vooraf ging aan de hersenbloeding. Dan de vijf maanden intensive care. En dan de periode erna. Het was en is nog steeds een weg vol hobbels, kuilen en onvoorziene gevaren. In dit boek staan voornamelijk feiten, maar ik beschrijf ook mijn ervaring met situaties. Nu is de vraag: Hoe ga ik dit leven leven?

Het boek is ook te koop bij Kwekerij Binderij Hooijman.

From the book

Ik hoorde iemand op tv zeggen “als ik niet meer kan slikken en praten hoeft het van mij niet meer.” Dat was precies wat ik voor de hersenbloeding ook zou hebben gezegd. Toch dacht ik daar later, en nu nog steeds heel anders over. Ik merkte dat ik mijn grenzen had verlegd. Ik vroeg me weleens af wat ik had misdaan in mijn leven? Waarom was juist ik in deze situatie terecht gekomen? Zelfs in een gevangenis hadden ze het nog beter. Steeds vaker kwamen er momenten waarop ik me rot voelde. Ik had dan nergens zin in en niks kon me meer iets schelen. Zolang deze dagen niet gingen overheersen kon ik het wel aan. Doordat er geen emoties aan mijn gezicht af te lezen zijn, kon ik op zo’n moment prima door de gangen trippelen. Nadelig was dan weer dat er ook niemand vroeg naar mijn gemoedstoestand. Wel had ik ondertussen een psycholoog om hulp gevraagd. Dat leek me toch wel slim. Achteraf bleek dit toch niet echt mijn ding te zijn.

About the author

Mijn naam is Steffie Hooijman. Ik ben geboren op 4 november 1995. Ik ben samen met mijn broertje opgegroeid in Vught bij de bloemen en planten kwekerij/binderij van mijn ouders. Ik heb Pedagogische Wetenschappen gestudeerd aan de universiteit in Leiden. Ook was ik erg sportief.

Reviews

2021-01-26 20:14:46 | By: Marian | Rating:
Een zeer indrukwekkend verhaal van een jonge hoog opgeleide vrouw, die de regie over haar eigen leven terug probeert te krijgen na een hersenbloeding. Haar verhaal heeft me erg geraakt en ik heb bewondering voor haar!

2020-10-30 13:48:57 | By: C.M.M.Siero | Rating:
Indrukwekkend verhaal over een jonge vrouw dieveel meemaakt,tegenslagen moet verwerken.
En zeer positief is.Respect.Als je in het boekje begint wil je gewoon verder lezen.Ook voor de familie respect.

2020-10-28 16:41:19 | By: M | Rating:
Indrukwekkend verslag van een jonge vrouw die probeert grip te krijgen op haar leven, na een zware hersenbloeding.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De weg terug - Leven met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) na een ernstige hersenbloeding

Author:

Steffie Hooijman

Category:

Health

Number of pages:

64

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

16-10-2020

ISBN:

978-94-640-3803-3 / 9789464038033

Price:

€ 16,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)