Cover voorkant
Mijn tropenjaren - Ervaringen van een predikant op Curaçao
Mijn tropenjaren - Ervaringen van een predikant op Curaçao

Mijn tropenjaren - Ervaringen van een predikant op Curaçao

Hans Végh

Category: Biographies

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Curaçao heeft voor velen een exotische naam en een magische aantrekkingskracht. De lucht is zwanger van vreemde culturen en gebruiken. De zon zindert aan de tropenhemel, de nachten zijn zwoel. Wat doet dit met je? Hoe is het om daar te wonen en te werken? Hoe is het tropische klimaat op het eiland? Maar ook: hoe is het godsdienstig en kerkelijk klimaat op het eiland? Dominee Hans Végh woonde en werkte er elf jaar en neemt je mee naar zijn belevenissen. Ze zijn beschreven vanuit zijn persoonlijk perspectief. Wellicht zul je veel herkennen en opnieuw beleven als je dit boek leest. Laat jezelf meenemen in zijn ervaringen.

From the book

6 mei is het moment suprême daar. Ik vertrek naar Curaçao. Els en Christiaan komen nog niet mee. Christaan moet eerst zijn school afmaken. Ze komen pas half juli. Els heeft een baan als manager zorg gekregen bij het psychiatrisch ziekenhuis. Een uur vóór de deadline van de verhuizer krijgt ze te horen dat ze benoemd is. De verhuizer moet namelijk weten hoeveel er mee moet in de container.
Het afscheid op Schiphol is ontroerend. We steken de vingers tegen elkaar in de lucht als teken dat we als gezin toch bij elkaar horen. Ik ga de trap op naar de bagagecontrole en dan zijn vrouw en kinderen uit beeld. Enkele uren later stijgt het vliegtuig op. Ik ga een nieuwe toekomst tegemoet. Negen uur later land ik op Hato. Ik zet voet op Antilliaanse bodem. Zodra ik dat doe gaat mijn contract in, heb ik in de officiële papieren gelezen. Ik word opgewacht door enkele leden van de kerkenraad en gebracht naar het huis op de Beurs dat de kerk voor mij gehuurd heeft. Het is gemeubileerd door gemeenteleden zodat ik al kan leven. Er is ook wat eten meegenomen voor mij zodat ik mijn hongerige maag kan vullen na een lange reis.

About the author

Hans Végh studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1981 werd hij predikant en diende achtereenvolgens de gemeenten Schoonrewoerd, Middenmeer, Amsterdam-Noord en Bunschoten-Spakenburg (eerst Gereformeerde Kerken in Nederland, later Protestantse Kerk in Nederland). Hij voelde zich altijd aangetrokken tot landen in de tropen. Hij vroeg zich af hoe het was om daar te werken en te wonen. Toen hij de kans kreeg naar Curaçao te gaan, greep hij die kans met beide handen aan. Van 2008 tot 2019 was hij predikant bij de Verenigde Protestantse Gemeente van Curaçao. In 2019 ging hij met emeritaat.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn tropenjaren - Ervaringen van een predikant op Curaçao

Author:

Hans Végh

Category:

Biographies

Number of pages:

166

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-12-2020

ISBN:

978-94-640-3901-6 / 9789464039016

Price:

€ 20,99

Language

Dutch