Waar komen opa en oma vandaan? - Het persoonlijke verhaal van Indische Nederlanders

Rob de Jong

Category: (Local) History

€ 17,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat weten wij nog van Nederlands Indië? Wat weten onze kinderen straks van het land van opa en oma? De verhalen die we horen zijn meestal gerelateerd aan de tijd van tempo dulu, het lekkere eten en het mooie klimaat. Maar er is ook een andere kant aan het verhaal. Verhalen waar onze ouders liever niet over spreken of spraken. De donkere tijd van de vergeten oorlog. In dit boek het persoonlijke verhaal van mensen die wilden praten. Ook bevat het dagboekfragmenten uit een Jappenkamp. Maar het is ook een boek van hoop, vertrouwen en het bijdragen aan de identiteit voor de generaties ná opa en oma.

From the book

Trouwens, het begrip vrijheid werd steeds vager en ik vroeg me weleens af waar dat dan allemaal wel voor stond. Tót het vreugdevolle nieuws zich verspreidde, dat wij met ons allen op transport zouden worden gezet, die vrijheid tegemoet. De berichten werden steeds concreter toen bekend werd dat we de volgende avond door het veld zouden moeten lopen naar het dichtstbijzijnde station en daar op de trein zouden worden gezet voor een lange reis vanuit Oost-Java naar het westen: Batavia. Een blije opwinding maakte zich van ons meester en hield ons in de greep, totdat het bericht kwam dat het allemaal niet door zou gaan. De teleurstelling was zo diep dat het fysiek pijn deed en ik er helemaal ziek van werd. Dat herinner ik me nu weer als de dag van gisteren. Die veelbelovende vrijheid, wat dat ook mocht betekenen, was ineens ongrijpbaar.

About the author

Rob de Jong is geboren in Apeldoorn uit een Nederlandse vader en Indische moeder. Het grootste deel van zijn leven woont hij in Deventer. De stad die hem alles heeft gegeven. Hier begon zijn zoektocht in 1995 naar wie zijn ouders eigenlijk waren. In 2019 nam hij het initiatief voor het boek ‘Waar komen opa en oma vandaan?’ Samen met Esther Geus, King Wullur en Edward Robinson, allen dubbelbloedig, kwam dit boek tot stand. Ze kwamen samen in de Bonte Klipper, een koffie- en theeschenkerij met de allure van weleer. Hier werd de koffie gedronken, de plannen gesmeed, gelachen en gehuild.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Waar komen opa en oma vandaan? - Het persoonlijke verhaal van Indische Nederlanders

Author:

Rob de Jong

Category:

(Local) History

Number of pages:

112

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-01-2021

ISBN:

978-94-643-1204-1 / 9789464312041

Price:

€ 17,99

Language

Dutch