Cover voorkant
Darkside - Overleeft de liefde als je duistere kant naar boven komt?
Darkside - Overleeft de liefde als je duistere kant naar boven komt?

Darkside - Overleeft de liefde als je duistere kant naar boven komt?

Yanouk Klop

Category: Young Adult
  • (1)

€ 22,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ik let niet goed op terwijl ik door de gang loop en bots tegen iets hards op. Ik kijk recht in de blauwe ogen van Levi.
‘Kan je niet uitkijken?’ snauwt Levi.
‘Sorry ik lette niet op en het was niet...’ verontschuldig ik me snel. Zijn ogen zijn kouder dan ijs en ik zweer dat de temperatuur in de gang een paar graden is gedaald sinds zijn komst.

Levi, die bekend staat als de “badboy” van de school, laat Milou duidelijk merken wie het voor het zeggen heeft. Als ze samen een schoolopdracht moeten maken blijken ze meer gemeen te hebben dan ze dachten. Kan er iets opbloeien tussen deze twee? Of kunnen ze helemaal niet meer van iemand houden?

From the book

Een luid geroezemoes komt ons tegemoet als de schuifdeuren voor ons opengaan. Scarlett vertelt alle details over haar vakantie. Elk jaar gaan ze naar dezelfde camping op Goeree-Overflakkee. Ondanks dat het mij niet echt trekt om met mijn hele gezin in een klam tentje tussen de muggen te gaan liggen, vindt Scarlett het helemaal het einde. Ook al zou je dat gezien haar enorme liefde voor make-up en mode en mijn liefde voor de natuur eerder andersom verwachten. Terwijl ze een uitgebreid verslag geeft over een aangespoelde bruinvis op het strand en de knappe strandwacht die er was, let ik niet goed op terwijl ik door de gang loop. Plotseling bots ik tegen iets hards op. Ik kijk verward omhoog. Recht in de blauwe ogen van Levi. Zijn donkerblonde haar hangt warrig over zijn voorhoofd. Zijn vrienden Noah en Kian, die minstens even knap zijn, staan achter hem. Ik heb Levi nog nooit zonder hen gezien en het verbaast me ook niks dat ze met zijn drieën gezakt zijn. Of moet ik dat een prestatie vinden? Ach wat maakt het ook uit.

‘Kan je niet uitkijken,’ snauwt Levi nors als altijd.

‘Sorry, ik lette niet op en het was niet...’ verontschuldig ik me snel terwijl ik zenuwachtig aan het zwarte haarelastiekje, dat om mijn pols zit, pulk.

‘Dat zal allemaal wel,’ onderbreekt hij me duidelijk niet blij met mijn aanwezigheid. Zijn ogen zijn kouder dan ijs. En ik zweer dat de temperatuur in de gang een paar graden is gedaald sinds zijn komst.

‘Je hoeft niet gelijk zo boos te doen hoor.’ Ik merk dat het bozer klinkt dan de bedoeling is en zet een stap achteruit als hij er één in mijn richting zet. Als je met iemand hier op school geen ruzie wilt, is het Levi wel, hij staat niet bekend om zijn vriendelijkheid.

Kian staart me aan met zijn ijzerkleurige ogen. De lichte wijnvlek in zijn nek steekt net boven het kraagje van zijn zwarte polo uit. Het maakt hem uniek en het staat eigenlijk best schattig. Ook al is Kian allesbehalve schattig. Nee, Kian is geen lieverdje. Hij heeft vorig jaar één van zijn “meisjes” gedumpt in een volle aula. Hij kon het weer eens niet laten om een scène te trappen voor de hele school.

Noah daarentegen zou zoiets nooit doen. Hij past niet echt in het groepje. Hij heeft wel degelijk het hart op de goede plek en hij doet geen vlieg kwaad. Letterlijk, hij is vegetarisch en zou zelfs de irritantste vlieg op aarde niet vermoorden. Hij komt altijd voor mensen op, maar als hij met Levi is, doet hij anders. Dan is hij niet zichzelf.

Ik kijk naar Noah, maar als zijn bruine ogen de mijne ontmoeten, kijkt hij snel weg. Ik moet toegeven dat Levi en Kian niks zijn zonder Noah. Ze hebben hem nodig als een verstandige grote broer of zo. Zonder hem zou het chaos zijn. Nou ja, een nog grotere chaos dan dat het al is.

About the author

Al sinds Yanouk heeft leren schrijven was ze bezig met het schrijven van verhaaltjes. Meestal gingen ze over paarden, dit is naast schrijven haar grootste hobby. De ideeën waren er altijd al maar de ervaring ontbrak om er een goed lopend verhaal van te maken. Op het voortgezet onderwijs begon ze steeds meer te lezen. Hierdoor leerde ze hoe een goed verhaal in elkaar steekt en heeft ze het schrijven weer opgepakt. Ondanks dat haar liefde voor paarden is gebleven zijn ze in haar verhalen naar de achtergrond verdwenen. Ook werden haar verhalen al veel serieuzer en ze liet het lezen aan haar docente Nederlands, die meteen enthousiast was. Hierdoor begon ze na te denken om het verhaal uit te geven. Dit was altijd al haar droom. Op haar achttiende verscheen dit debuut.

Reviews

2021-07-22 19:17:23 | By: Marah | Rating:
Superleuk en spannend, het wisselen van pov's maakt dat het spannend blijft en je door wilt lezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Darkside - Overleeft de liefde als je duistere kant naar boven komt?

Author:

Yanouk Klop

Category:

Young Adult

Number of pages:

264

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

19-03-2021

ISBN:

978-94-643-1168-6 / 9789464311686

Price:

€ 22,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)