Cover voorkant

Sensus - Ontwikkel je intelligentie en waarnemingsvermogen

Humphrey Isselt

  • (1)

€ 25,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Steeds vaker wordt het individu opgeroepen tot bewustwording. Het is niet zo eenvoudig om aan de oproep gehoor te geven als niet duidelijk is wat van je verwacht wordt. Wat is bewustwording? De Sensus methode is essentieel gericht op de ontwikkeling van je brein en in het bijzonder je denkvermogen: je verstand. Daarbij ervaar je hoe het voelt om te kunnen waarnemen zonder (voor)oordeel. Het (voor)oordeel vrij waarnemen leidt tot vrij denken en vrij denken leidt tot inzichten waarmee jij eigen denkbeelden, oplossingen en meningen vormt. Sensus bevat circa 130 afbeeldingen die jouw brein prikkelen om de in jou aanwezige mentale capaciteiten te ontwikkelen en te gebruiken. Je ontwikkelt: je intelligentie (IQ en EQ) en je ervaart dat ‘geluk’ maakbaar is.

From the book

De meeste mensen leren dat ze instructies nodig hebben om iets te begrijpen. Ik ben het niet eens met deze veronderstelling. Elk brein is in staat om te begrijpen als niet van tevoren is bepaald wat het moet begrijpen. Met andere woorden, als niet wordt bepaald wat de hersenen mogen ontdekken, kunnen de hersenen meer ontdekken. Dat gezegd hebbende, ik weet uit ervaring dat het intimiderend kan zijn als je niet weet wat er van je wordt verwacht. Daarom heb ik het boek verdeeld in thema’s die volgens mij essentieel zijn op de weg naar verlichting. Ik geef mijn mening over het thema met de bedoeling een gedachtelijn in jouw brein te creëren. Het belang hiervan is dat je duidelijk wordt dat het niet ‘de waarheid’ is, maar ‘de waarheid zoals ik het zie’. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat je de afbeeldingen gebruikt om je ‘verstand’ te ontwikkelen, door de afbeeldingen ‘vrijelijk’ te interpreteren (ik noem deze vanaf nu ‘kaarten’), omdat deze geen andere betekenis hebben dan die jij ze geeft. Door het vrijelijk interpreteren ontcijfer (ontsleutel) je de informatie die jij op dat moment nodig hebt. Wat de kaarten voor jou doen, is de frequentie (communicatie) vergemakkelijken, zodat jouw energie (frequentie) gemakkelijker verbinding kan maken met het ‘energieveld’. Ik noem dat ‘reizen’ tussen de fysieke (lichaam, aarde) en de immateriële (energie, informatie) dimensies van je bestaan. De kaarten bevatten energie die ‘gekaderd’ is in een ‘afbeelding’. Als je naar die kaart kijkt, roept het een gevoel of een impuls op. Dit komt omdat je hersenen reageren. Het punt is om je hersenen bewust te sturen en niet om door je hersenen te worden gestuurd. Je herkent het sturen door je brein als het vragen oproept in termen van ‘Waarom doe ik dit? Doe ik dit goed? Kortom, vragen stellen over wat je doet en hoe je het doet. Dit zal je afleiden van je intentie: verbinding maken met het veld om energie (informatie) in pure vorm te ervaren. Je zult je brein ‘duidelijk moeten maken’ wat je intentie is (de instructie), zodat het doel (de bedoeling) duidelijk is.

About the author

Humphrey Isselt - geboren 22 december 1965 te Paramaribo Suriname, integraalcoach, kunstenaar en auteur heeft zich circa 30 jaar verdiept in de psyche van de mens. Hij ontdekte dat de gangbare trainingen en opleidingen weinig aansluiten bij de praktijk van de menselijke geest. Daarbij wordt de coach, therapeut en hulpverlener vaak geleerd zijn/haar gevoel uit te schakelen. Met als gevolg dat behandelmethoden vaak rationeel en theoretisch zijn. Dat blijkt uit de vraag die cliënten vaak stellen: “Luister ik naar mijn gevoel of naar mijn verstand?” Humphrey heeft zich daarom ten doel gesteld een praktische manier te ontwikkelen en aan te bieden voor de ontwikkeling van het verstand. Het verstand (IQ én EQ) is volgens Humphrey namelijk niet slechts een kwestie van het brein. Het is vooral een goede samenwerking tussen het gevoel en het brein. Het brein is een informatieverwerker en het gevoel verschaft de informatie die het brein voor de uitoefening van zijn essentiële functie nodig heeft. Humphrey heeft vanuit dit essentieel uitgangspunt circa negen boeken geschreven en gepubliceerd. SENSUS is boek nummer tien. Met SENSUS reikt Humphrey de lezer een praktische en bovenal leuke manier aan om het denkvermogen te ontwikkelen.

Reviews

2020-12-14 17:21:31 | By: Carine de Winter | Rating:
Het boek gaat mijn verwondering en bewondering te boven! Ik geniet intens en ik kan me ontspannen en mediteren bij de afbeeldingen van de verschillende onderwerpen. De tekst is voor mij als of ik Humphrey hoor praten. (Ik ken hem van de coaching.) De tekst die hij schrijft is essentieel voor de mensheid, ongeacht tot welke soort mensen je je zelf rekent. Het is universele kennis, die langzaam je ogen opent en inzichten geeft in wat zo lang verborgen is geweest voor veel mensen of verborgen was achter onduidelijke labeling. Dit boek is een absolute aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Sensus - Ontwikkel je intelligentie en waarnemingsvermogen

Author:

Humphrey Isselt

Category:

Popular Science

Number of pages:

168

Illustrated:

Yes

Format/size:

Wire-O A4

Release date:

13-11-2020

ISBN:

978-94-640-3724-1 / 9789464037241

Price:

€ 25,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)