NEMESIS - Cold Case 3 – 24 – 20

Kees Blaas

Category: Thrillers
  • (1)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Drie grafzerken, twee overeenkomsten:
cijferreeksen en de afbeelding van een schoentje.
Wie liggen hier begraven? Wat betekenen die cijfers en dat schoentje?


Selja Grienwald, stagiaire bij het Bundeskriminalamt te Berlijn, onderzoekt een
onopgeloste moord uit 1970 die haar intrigeert vanwege het gewelddadige karakter
en een ter plekke in een schoentje aangetroffen papiertje met wat cijfers erop. Wie
heeft die moord gepleegd en waarom? Het blijft onduidelijk tot een brief wordt
bezorgd van een kortgeleden overleden gemeenteambtenaar uit Hamburg.

From the book

Hij stond op, liep het pad af naar de brug en trof daar een niet onaantrekkelijke, goed geklede, blonde dame aan, die hem leunend tegen de reling enigszins hulpeloos aankeek. “Ach, meneer, zou u mij misschien kunnen helpen?” sprak ze verlegen, “ik ben een oorbel verloren en volgens mij ligt hij daar ergens op de brug.” Ze wees naar het gedeelte bij de reling aan de overkant.
Instinctief schoot Luigi in de hem bekende charmeursrol en met een “maar natuurlijk, schoonheid!”, ging hij op zijn knieën zitten en begon de houten plankieren af te tasten, tot hij inderdaad een kleine ronde oorbel vond. Triomfantelijk hees hij zich overeind en draaide zich terug naar de vrouw, de oorbel trots voor zich uit stekend. Zijn adem stokte en als versteend staarde hij naar de loop van het pistool dat zij op hem gericht hield. Het geluid van het weer losgelaten, op de houten planken stuiterende oorbelletje was het enige dat de bevroren stilte doorbrak. “Doe de groeten aan je vader!” sprak de vrouw op afgemeten toon en haalde de trekker over.
Het geluid van het schot deed de houtduiven boven hen opvliegen en gehaast wegfladderen. De kogel raakte de man in de borststreek en door de impact knalde hij met zijn rug tegen de brugreling aan. Verbaasd keek hij naar het bloed, toen terug naar de vrouw en begon achterover te hellen, de handen machteloos klauwend op zoek naar grip die er niet was. Een moment balanceerde hij nog ruggelings op de houten reling en stortte toen achterover de diepte in. Hij was dood voordat hij het wateroppervlak raakte.
Tisiphone stapte naar de andere reling en keek het lichaam na tot het uit beeld was verdwenen in de woeste stroming van het water. Verderop wachtte het Lago della Muta. Ze liep terug naar haar fiets, die zij zolang bij de brug had gezet, en borg het pistool op dat ze al langer geleden had aangeschaft om aangeschoten wild uit hun lijden te verlossen.
Ze besloot de fiets van de man onderaan de brug tegen een boom te plaatsen, haalde een schoentje uit haar tas en bond deze met de veters aan het stuur.

About the author

Kees Blaas (1953) is getrouwd, heeft twee zonen en woont in Nieuwegein. Eenmaal gestopt met werken besloot hij een al lang in stilte gekoesterd plan te gaan uitvoeren, namelijk het schrijven van een boek. De aanleiding werd de impact op hem van een recent bezoek aan het buitenland. In de thriller die daaruit ontstond, zitten elementen die kleur geven aan zijn leven: golf, reizen, rugby en raadsels oplossen. Tegen de achtergrond van diverse Europese decors wordt de lezer uitgedaagd mee te gaan op een zoektocht naar het dieper liggende motief voor drie onopgeloste raadselachtige moorden uit het verleden.

Reviews

2020-12-01 14:00:46 | By: Obed Broersma | Rating:
Ik heb genoten en in drie teugen het uit gelezen, de auteur heeft met verschillende leidraden een mooi web laten zien, maar ook een duidelijke ethische boodschap tussen de regels door laat doorkomen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

NEMESIS - Cold Case 3 – 24 – 20

Author:

Kees Blaas

Category:

Thrillers

Number of pages:

222

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

20-11-2020

ISBN:

978-94-640-3767-8 / 9789464037678

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)