Op vakantie bij oom Bernhard

Geert Janssens

Category: Children books

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanneer Erik te horen krijgt dat hij zijn vakantie bij oom Bernard zal doorbrengen, weet hij één ding zeker: hij zal er zich niet hoeven te vervelen! Oom Bernhard is een bijzondere man die heel wat interessante verhalen weet te vertellen over zijn belevenissen in verre landen. Bovendien heeft hij een grote serre vol exotische planten en dieren waar hij veel om geeft. Terwijl hij in de tuin van oom Bernhard onder een boom zit te lezen, hoort Erik opeens mysterieuze muziek, die uit de serre lijkt te komen... Samen met zijn oom beleeft hij een spannend avontuur!

From the book

Her en der stonden bakjes met water op de grond of op een staander, waar vogeltjes naartoe fladderden om te drinken of een plensbadje te nemen, waarbij het water vrolijk in het rond spatte. Oom Bernhard hield zijn hoofd een beetje scheef, maakte een lichte buiging en strekte zijn armen uit. ‘Welkom in mijn tropisch paradijs!’ En terwijl ze samen door de serre wandelden, vertelde hij: ‘De zaden van deze planten heb ik allemaal meegebracht van mijn reizen naar het Verre Oosten.

Daar vind je de interessantste planten en de mooiste bloemen. Natuurlijk kan je niet zomaar alles mee naar huis nemen, maar gelukkig heb ik een goed fototoestel, en alles wat niet mee kan op het vliegtuig gaat op de foto!’

Erik herinnerde zich hoe papa soms vertelde over de mooi afgewerkte fotoalbums waar oom Bernhard zo trots op was, en over de dia-avonden waarop hij Eriks ouders af en toe uitnodigde. Oom Bernhard was inderdaad een bekwame fotograaf, die rustig de tijd nam voor iedere foto om er zeker van te zijn dat ze perfect was.

‘Op een dag zag ik in het Indonesische regenwoud een prachtige orchidee, die in een boom groeide op bijna drie meter hoogte. Ik was verbijsterd, want het bleek een enorm zeldzaam exemplaar te zijn. Meer nog, het was de meest zeldzame orchidee ter wereld, een “Rothschild-vrouwenschoentje”. Het duurt vijftien jaar voor ze in bloei komt. De bloem ziet er heel bijzonder uit en heeft witte en zwarte strepen, net als een zebra. Maar omdat ze zo hoog zat, kon ik er geen goede foto van maken. Dat vond ik erg jammer, want zonder bewijs zouden mijn vrienden nooit geloven dat ik ze echt had gezien.’

About the author

Geert Janssens (1981) studeerde toegepaste taalkunde in Antwerpen, en is al zijn hele leven gefascineerd door alles wat met taal te maken heeft. In zijn jeugdjaren schreef hij vooral gedichten en originele nieuwjaarsbrieven, maar tijdens de eenzame periode van de lockdown besloot hij een kinderboek te gaan schrijven. Daarbij liet hij zijn fantasie de vrije teugel. Het resultaat is een grappig en ontspannend verhaal dat jong en oud zal kunnen bekoren.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Op vakantie bij oom Bernhard

Author:

Geert Janssens

Category:

Children books

Number of pages:

64

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-11-2020

ISBN:

978-94-640-3722-7 / 9789464037227

Price:

€ 15,99

Language

Dutch