Familie is Familie - Een oorlogsverhaal over familiebanden en onvoorwaardelijke liefde

Samantha Moulton

Category: Novels
  • (4)

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Familie is Familie is een verhaal over de Engelse soldaat Collin, die tijdens de Tweede Wereldoorlog, de liefde van zijn leven, Eveliene, in Nederland vindt. Het boek beschrijft hoe de twee culturen samenkomen na de oorlog, met alle ups en downs die daarbij horen. Onder andere heimwee, geldgebrek en het gezinsleven worden omschreven op zo’n herkenbare manier, dat het voor iedereen makkelijk wegleest. Uiteindelijk is de onvoorwaardelijke liefde tussen deze twee mensen onoverwinnelijk...

From the book

Aangekomen bij haar huis, klepperde hij aan de brievenbus. Het leek eeuwen te duren voordat iemand de deur opendeed. Wilma opende de deur en vloog hem om de nek. Heel lief natuurlijk, en hij was ook blij om haar te zien, maar hij was niet voor haar gekomen. “Waar is Eveliene?”, vroeg hij.
“Oh, die is bij haar nieuwe vriend”, zei Eveliene. En gelijk daar achteraan: “Grapje!”
“Not funny”, mompelde de kleine Engelsman. Hij hoorde een gilletje achter zich en draaide zich om: daar kwam ze aangerend, zijn Eveliene, zijn grote liefde, wat had hij haar gemist!
Ze vlogen elkaar in de armen en lieten de eerste minuten niet meer los. “Pfff, ik kan geen adem meer halen”, piepte Eveliene en hij verslapte zijn greep. Een dikke, lange zoen volgde. Collin deed een stap naar achter, ging op één knie zitten en vroeg in gebrekkig Nederlands: “Will you met me twouwen?”
Eveliene antwoordde zachtjes: “Ja, natuurlijk wil ik met je trouwen.”
De moeder van Eveliene en Wilma was op het tumult afgekomen en stond dit tafereeltje te bekijken. Ze was blij voor haar dochter want ze was zeer gesteld op Collin, maar ze voelde zich tegelijkertijd weemoedig. Ze wist dat haar dochter zou vertrekken naar een vreemd land...

About the author

Samantha Moulton (1973) woont met haar man en twee kinderen in Ede. Het mooie liefdesverhaal van haar Engelse opa, een soldaat in de Tweede Wereldoorlog, en haar Nederlandse oma, een burgermeisje, heeft haar altijd gefascineerd. De samenkomst van twee culturen is haar hele leven duidelijk aanwezig geweest. Ook de herinneringen uit de Tweede Wereldoorlog zijn, twee generaties verder, nog steeds tastbaar binnen de familie. Met een groot gevoel van trots, heeft zij haar roman hierop gebaseerd.

Reviews

2020-12-27 20:23:46 | By: Wim | Rating:
Leuk dat zo'n oorlogsliefde blijvend is ontstaan, ondanks taal- en cultuurproblemen. Love is all you need.

2020-12-15 20:24:40 | By: Aletta | Rating:
Fijn boek om te lezen, mooi verhaal. Boek waar je zo in zit en benieuwd bent wat er komt.

2020-12-09 10:10:24 | By: Manuela | Rating:
Een mooi verhaal!

2020-12-08 19:30:04 | By: Eileen Rothuis | Rating:
Een mooi en leuk geschreven verhaal.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Familie is Familie - Een oorlogsverhaal over familiebanden en onvoorwaardelijke liefde

Author:

Samantha Moulton

Category:

Novels

Number of pages:

54

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

27-11-2020

ISBN:

978-94-640-3796-8 / 9789464037968

Price:

€ 15,99

Language

Dutch

Rating:

  • (4)