De Tempel van Correctie - Een genderneutrale roman over hartstocht en wraak

Pascal Sondervrient

Category: Novels

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ernst, een begaafde jongeman, groeit op met een dominante moeder in een geloofsgemeenschap. Zijn gevoelens voor hartsvriendin Simone en zijn latere ontmoetingen met minnaars veroorzaken pijn. De vraag waarmee Ernst worstelt luidt: waarom is de moderne mens, als het op de ontwikkeling van lust en sensualiteit aankomt, gelijk gebleven aan de “holbewoner”? Wie houdt Ernst daarvoor verantwoordelijk? Wie betaalt de rekening? In India sticht hij een eigen geloofsgemeenschap, bestaande uit het “derde geslacht” als voorbode van engelen uit de nieuwe toekomst. Ernst – de nieuwe Messias – richt zich op correctie van het lustbeleven. Maar is wraak misschien zijn echte drijfveer? De Tempel van Correctie is een moderne roman; een echte page-turner, die leest... zoals een warm mes door boter snijdt.​​

From the book

Uiterst traag liep ze naar voren, loom en sierlijk gesticulerend. Haar blote voeten gleden over het geboende marmer. Dat gaf haar iets kwetsbaars, iets sensueels, maar ook iets onaanraakbaars. Ernst-Diane droeg een lang oranje gewaad met sleep. De zusters gaven haar aureool een tikje extra heiligheid door het haar omhoog te touperen.
Ze gaf redevoeringen, speels en met een kleine twist, zoals ze dat had geleerd van de oude meester, want zij bezat, net als hij, de gave van het woord. Dit keer zou haar voordracht gaan over de dwingelandij van het driftleven, inclusief straf en boetedoening.
Aan aanraking van de voeten had ze een hekel, de kans was groot dat ze dan struikelde. Dat moest tegen elke prijs worden voorkomen, daarom hield ze afstand van het publiek. Soms moest ze wel dichterbij komen om het roodgekleurde water, het symbool van het leven, symbool van de ultieme opoffering te apporteren.
De uitgieting boven het publiek was een belangrijk ritueel binnen haar cultus en symboliseerde het bloed van Heer Shiva, in werkelijkheid was het water met een vleugje rode sap. Het gaf geen vlekken en plakte niet. De toeschouwers ondergingen het ritueel in grote dankbaarheid, ze waren er dol op, slaakten kreten van bewondering en beschouwden het als een zegening.
Overal in de zaal hadden de zusters de sachets met gekleurd water bevestigd: onder de relingen van het podium en onder de randen van tafels. Met wat behendigheid wist ze de sachets los te maken en uit te knijpen tussen wijs- en middelvinger, waarna het rode water overvloedig over de hoofden van de volgelingen sproeide, die zich extatisch en dankbaar ter aarde wierpen, gezegend door Ernst-Diane, afgezant van Heer Shiva.
Het was bedrog, maar Ernst-Diane zag dat niet zo. Het lichaam van Christus werd toch ook niet echt geconsumeerd. Het was onschuldig theater, waarbij ze messiaans uitkeek over haar gevolg. Ze was trots als ze in het publiek keek en daar de mannen zag zitten; mooie mannen, knappe mannen. Het zijn allemaal sadisten, flitste het door haar heen, stuk voor stuk sadisten.

About the author

Pascal Sondervrient studeerde sociologie in Utrecht. Naast zijn werk als beleidsonderzoeker is Pascal actief als astroloog en spiritueel raadgever. Onder een andere naam publiceerde Pascal, eind jaren negentig, korte verhalen in het Utrechts literair tijdschrift LAVA en later in literair tijdschrift RUIM.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Tempel van Correctie - Een genderneutrale roman over hartstocht en wraak

Author:

Pascal Sondervrient

Category:

Novels

Number of pages:

160

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-01-2021

ISBN:

978-94-643-1300-0 / 9789464313000

Price:

€ 19,50

Language

Dutch