Emilie en de Beer - Een boek over vriendschap, avontuur en afscheid

Karolina Anna Grenczyk

Category: Children books
  • (3)

€ 21,50
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een vrouwtjesijsbeer trekt naar het zuiden, omdat er geen voedsel te vinden is op de Noordpool, maar aangekomen in een woud vindt ze, tot haar grote verbazing, een klein meisje in een holle boom! Samen gaan ze op avontuur, maar dan komt de herfst...

David Litchfield (auteur en illustrator van de bestseller ‘de Beer en de Piano’) over Emilie en de Beer
Karolina’s illustraties zijn zo puur, dat ze automatisch een glimlach op mijn gezicht toveren. De kleuren zijn even levendig en betoverend als de verhalen en de karakters die Karolina creëert. Haar boek heeft een onschuld die kinderen vele, vele jaren zal betoveren.

From the bookDe maag van Mamma Beer gromde.
Ze was zo hongerig dat ze bromde:
“Ik zal naar het zuiden vertrekken!
Het valt nu niet meer te rekken!”
Snel ging ze haar rugzak pakken
Om richting Groenland af te zakken.About the author

Karolina Anna Grenczyk is een zeemeermin, een dierenvriend en een natuurliefhebber. Dus als ze een vacht of schubben had, zou ze het liefst buiten leven! Helaas is ze noch een otter, noch een vis...
Oorspronkelijk komt ze uit het sprookjesachtige Krakau in Polen. In die stad bracht ze de eerste zeven jaar van haar leven door en haar kleuterschool lag zelfs aan de voet van kasteel Wawel. Een kasteel waar alle koningen van Polen gekroond zijn en begraven liggen.
Naast haar liefde voor lezen, schrijven en zwemmen heeft ze altijd getekend. Na de middelbare school begon ze daarom direct aan de Willem de Kooning Academie. Daar legde ze zich twee jaar toe op Illustratie, maar besloot vervolgens aan de Universiteit Leiden, Engelse Taal en Literatuur te gaan studeren. Hier begon haar schrijftalent zich pas echt te ontplooien.
Na enkele jaren in het onderwijs te hebben gewerkt, pakte ze het tekenen en schrijven weer op. Ze heeft reeds een aantal exposities gehad in Rotterdam en is vaak tekenend te zien in de stad. In cafés en in het park legt ze dan, meestal ongemerkt, mensen vast in haar dummy’s. Andere thema’s in haar werk zijn, uiteraard, dieren en natuur.

Reviews

2021-02-26 18:23:49 | By: An | Rating:
Avontuurlijk kinderboek met prachtige illustraties. Mijn beide kinderen (2 en 5) genieten ervan.

2021-01-30 11:32:30 | By: Ludo | Rating:
Een mooi verhaal over vriendschap tussen een meisje en een beer. De fraaie illustraties geven het speelplezier van een kind heel mooi weer. Een mooi cadeau om te geven.

2020-12-14 17:09:04 | By: Frans Blok | Rating:
Ik val, als man van 58, ver buiten de doelgroep en toch raak ik telkens weer ontroerd door het verhaal en de tekeningen. Karolina heeft een prachtig sprookje bedacht en getekend. Humor, diepgang en levensvreugd, het zit er allemaal in. Ik geef Emilie en de Beer met een gerust hart cadeau aan mijn nichtje voor haar zesde verjaardag. Daar gaat ze nog veel plezier aan beleven!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Emilie en de Beer - Een boek over vriendschap, avontuur en afscheid

Author:

Karolina Anna Grenczyk

Category:

Children books

Number of pages:

50

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover 16 x 24 cm

Release date:

27-11-2020

ISBN:

978-94-640-3769-2 / 9789464037692

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)