De leeuw is los!

Leontien de Leeuw

Category: Travel

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoe handel je als je oog in oog staat met een zwarte neushoorn? Hoe vind je de weg terug op de steppes van Mongolië? Is het waar dat je met kloosterlingen niet kunt lachen? Kun je gelukkig zijn in de eenzaamheid? Op deze vragen vind je een subjectief antwoord naar aanleiding van Leontiens ervaringen op verschillende plaatsen in de wereld. Laat je meeslepen in bijzondere omstandigheden en ontdek wat je wel, of juist niet moet doen. Durf jij het aan?

From the book

Echourgnac (spreek uit: éé-sjoer-njak), een zeer klein dorpje in het zuiden van Frankrijk, tussen Angoulême en Bordeaux. En net buiten dit dorpje vind je een heuvel met daarop een prachtig klooster, waar 25 Trappistinnen samen leven, wonen en werken in alle rust en stilte. Ik had voor het eerst van hen gehoord via mijn contactzuster in Taizé. Als ik interesse zou hebben in een verblijf in dit klooster, dan zou zij het eerste contact wel leggen. Na enige aarzeling werd ik toch wel heel erg nieuwsgierig. Ik ging op haar aanbod in. Zo kwam het dat ik eind augustus ineens in de trein zat op weg naar Zuid-Frankrijk, voor mijn eerste ervaring met het Trappistinnenleven. Ik werd van het station gehaald en we reden met een noodvaart door de Franse heuvels. Toen we op een gegeven moment een bocht door waren, zag ik het voor me: het prachtige klooster van Echourgnac. We reden de poort door en zo ontving ik mijn eerste verrassing: wat nou, gastenhuis ter kennismaking? Nee hoor, ik zou meteen in het volledige ritme van de 25 zusters meedraaien! Ik kreeg een kamer in de communiteit en "moest" meteen mee de refter in, waar de zusters net klaar waren met hun maaltijd. Ik kreeg mijn vaste plaats aangewezen nadat ik vele zusters had moeten omhelzen en ik kon wat eten opscheppen en werd daarna meteen naar bed gestuurd.

About the author

"In vijf jaar tijd heb ik verschillende reizen gemaakt en vele bijzondere verhalen verzameld. Het werd tijd om alles eens bij elkaar te brengen en te verwerken tot een nieuw boek. De uitgave door Boekscout van mijn eerste boek Van strijd tot overgave heeft vele enthousiaste reacties opgeleverd, wat mij heeft aangespoord om ook mijn andere verhalen te delen. Door open en eerlijk te zijn en met humor over mijn diepere ervaringen te schrijven, heb ik andere mensen aangeraakt op hun levensweg. Ik hoop dat ook dit boek een diepere uitwerking mag hebben."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De leeuw is los!

Author:

Leontien de Leeuw

Category:

Travel

Number of pages:

114

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

27-11-2009

ISBN:

978-94-608-9192-2 / 9789460891922

Price:

€ 16,45

Language

Dutch