De kippendief

Rene Janssen

Category: Novels
  • (1)

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Eind jaren zeventig zorgt de komst van woonwagenbewoners uit Hongarije voor een hoop commotie in het buitengebied van een Noord Limburgs dorp. We volgen een kruiden-vrouwtje, een stroper, een zwerver, een boer en de leider van het woonwagenkamp. De hoofdpersonen raken verwikkeld in diverse gebeurtenissen. Het regelmatig verdwijnen van kippen loopt als een rode draad door het verhaal en iedereen speculeert wie nou de kippendief kan zijn.

From the book

Onhandig wurmde hij zijn grote blote voeten in de lederen klompen, die buiten op de deurmat stonden. Hij struikelde bijna het trapje af, maar kon zich nog net vastgrijpen aan de reling.
‘Gisteren gezopen zeker?’, lachte Christian.
‘Dat ook, maar die traptreden zijn goddomme nog spekglad van nieuwigheid.’ Samen liepen ze naar de opengeschoven poort en Lajos herkende meteen de man, die hem zo hoognodig op zondagmorgen uit bed moest halen. Het was de man aan wie hij vorige week een witte Peugeot 404 had verkocht. De man had zijn fiets op de grond gelegd en stond met zijn handen in zijn zij te wachten tot Lajos vlak voor hem stond.
‘Luister eens vriend, die Peugeot van jou is zo rot als een mispel’.
‘Ten eerste, ik ben je vriend niet en ten tweede het is niet mijn auto meer maar jouw auto.’
‘Een rotte bak waar ik duizend gulden teveel voor heb betaald! Ik mag er niet eens meer de weg mee op!’ beet de man terug. Lajos bleef rustig, hij had immers al vaker met dit bijltje gehakt.
‘Wat wil je nou van mij?’
‘Mijn geld terug!’ Lajos moest er smakelijk om lachen en Christian lachte net zo hard mee.
‘Die bak is vijftien jaar oud man, wat verwacht je nou?’ zei Lajos alsof het zijn schuld niet was dat de man een miskoop had gedaan. Deze balde zijn vuisten en voelde de adrenaline door zijn hele lijf pompen.
‘Jij bent niets anders dan een vuile oplichter. Jou soort moeten ze eens een keer een lesje leren.’ Lajos vond het nu wel genoeg geweest.
‘Als jij nou niet snel maakt dat je weg komt, dan zullen we eens kijken wie hier wie een lesje gaat leren. Jij hebt die roestbak gekocht en daarmee basta! Begrepen? En nou oprotten!’

About the author

Rene Janssen groeide op in een klein dorp in Noord-Limburg. Het verzinnen van verhalen en in de huid kruipen van zijn personages vond hij al op jonge leeftijd geweldig. Zijn boeken spelen zich af in de omgeving van zijn geboortedorp Venray. Hij hoopt met zijn boeken het stoffige genre dat streekromans hebben gekregen weer nieuw leven in te blazen. Eerder verschenen van zijn hand ‘Manke Gradus’ ‘Enkele reis Ierland’ en ‘Het kattenvrouwtje’.

Reviews

2021-01-13 20:06:17 | By: Theo Krouwel | Rating:
Tijdens het lezen van de eerste bladzijden, boeit het verhaal al. Luchtig, gedetailleerd en grappig geschreven. Een aanrader voor iedere streekroman-liefhebber. Chapeau... Wat een leuk boek! Ik hoop dat deze schrijver meer van deze kwalitatieve streekromans zal gaan schrijven!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De kippendief

Author:

Rene Janssen

Category:

Novels

Number of pages:

138

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

04-12-2020

ISBN:

978-94-640-3820-0 / 9789464038200

Price:

€ 18,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)