De route naar de arbeidsmarkt - Sollicitatietips - Gelukkig werk

Luud Stiekema

Category: Society
  • (4)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Door middel van zeventien succesvolle, deels geromantiseerde, verrassende en hoopvolle arbeidsre-integratieverhalen laat Luud Stiekema zien wat de invloed is van het al dan niet hebben van werk op het dagelijkse geluk. Ook wordt er geanalyseerd welke factoren een rol spelen bij het krijgen van werk. Er worden tips en adviezen gegeven om succesvol te zijn op de arbeidsmarkt. Ook wordt de tot nu toe de onvindbare route beschreven naar de inclusieve arbeidsmarkt. Een hoopvol, optimistisch boek om blij van te worden.

From the book

Ik herken Marga niet direct in de volle wachtkamer, de campingoutfit heeft plaatsgemaakt voor een bedrijfsoutfit als leidinggevende: een rok, blouse en gewone schoenen; op haar borst prijken de naam en het logo van de werkgever. Ook in dit geval geldt: kleren maken niet alleen de man, maar ook de vrouw.
De opvallendste, meest in het oog springende verandering is haar kapsel. Het haar is kortgeknipt en gekleurd. Geen uitgroei meer! Het geeft haar een pittig, verzorgd uiterlijk. Haar chaperonne is er dit keer niet bij. Geen idee waarom Harm er niet bij is.
Als ik haar complimenteer met haar gedaanteverwisseling, lacht ze verlegen en krijgt ze een kleur. Het is de eerste keer dat ik een lachje van haar zie. Ook Marga is, net als iedereen, gevoelig voor complimenten.
Ze vertelt spontaan en enthousiast over haar werkhervatting. Ze vindt het fijn om weer een weekritme te hebben. Ook het contact met haar collega’s doet haar goed. Niet vergelijkbaar met de geraniums en haar werkloze man thuis. Haar snibbige, botte toon heeft plaatsgemaakt voor een vriendelijke, prettige toon. Wat is hier gebeurd? Het is een complete gedaanteverwisseling.

About the author

Luud Stiekema is bijna dertig jaar werkzaam geweest in de sociale verzekeringen, overwegend als arbeidsdeskundige, tot hijzelf werd getroffen door een CVA en noodgedwongen moest afscheid nemen van het arbeidsproces en daarmee aan de ander kant kwam te zitten van het bureau waar hij jarenlang zelf achter had gezeten. Hij heeft dus beide kanten meegemaakt van dezelfde werkmedaille. Om aan de allergische reactie van de geraniums te ontsnappen ging hij sociaal- maatschappelijk vrijwilligerswerk verrichten, wat hem mede inspireerde tot het schrijven van De route naar de arbeidsmarkt. Hij wil met zijn boek hoopvolle handvatten geven aan iedereen die succesvol wil zijn op de arbeidsmarkt.

Reviews

2021-02-09 17:10:28 | By: Co | Rating:
In één keer uitgelezen! Boeiend geschreven en een zeer herkenbaar laatste hoofdstuk. Ook na het pensioen mee blijven doen als vrijwilliger in welke organisatie dan ook.

2021-02-07 22:20:49 | By: Geert | Rating:
Lezersrecensie Het belang van werk In dit boek laat Luud Stiekema zien hoe belangrijk het is, dat een mens werk heeft. Hij heeft een lange ervaring als arbeidsdeskundige en hij weet dus als geen ander waar hij over schrijft. De 17 succesvolle, geromantiseerde verhalen zijn hier en daar ontroerend om te lezen. Elke keer wordt het belang onderstreept van het hebben van een zinvolle invulling van de dag door het hebben van werk. Luud Stiekema geeft een serie puzzelstukjes voor het leggen van de ingewikkelde arbeidsmarktpuzzel, prikkels bij het zoeken en vinden van werk: netwerk, motivatie, inzet, doorzettingsvermogen, lef, flexibiliteit, eerlijkheid. De cliënten uit de verhalen hebben een of meer van deze prikkels gebruikt om een baan te vinden. Ze hadden ook de bof om te worden begeleid door een arbeidsdeskundige, die zoals hij het zelf omschrijft gebruik maakt van opti-out-of-the-box-misme. Een zeer lezenswaardig boek.

2021-01-27 15:41:23 | By: Leny | Rating:
Fantastisch boek, zou verplichte stof moeten zijn voor opleiding arbeidsdeskundigen/werkcoaches. Gevarieerde en prikkelende casussen waarbij grenzen opgezocht worden voor creatieve oplossingen naar succes. Theoretische onderbouwing, deskundig commentaar en veel praktische tips, ook voor werkgevers bij plaatsing van iemand met een beperking. Erg vlot geschreven vanuit eigen ervaring. Zoveel enthousiasme en optimisme dat de lezer zeker gestimuleerd wordt aan de slag te gaan.

2020-12-15 16:17:09 | By: Renee | Rating:
Inspirerend boek! Fijn geschreven en met plezier gelezen!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De route naar de arbeidsmarkt - Sollicitatietips - Gelukkig werk

Author:

Luud Stiekema

Category:

Society

Number of pages:

178

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

04-12-2020

ISBN:

978-94-640-3818-7 / 9789464038187

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (4)