Cover voorkant
TWEE IJZEREN ROZEN
TWEE IJZEREN ROZEN

TWEE IJZEREN ROZEN

Eke Vriens

Category: Bereavement

€ 18,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In dit boek, dat grotendeels uit dagboekfragmenten bestaat, schrijft Eke Vriens hoe zij verder ging na de dood van haar zoon Erik. Toen ze hoorde dat hij een eind aan zijn leven had gemaakt, stortte haar wereld in. In haar dagboek kon ze alles kwijt: het verdriet, de machteloosheid, de schuldgevoelens, het waarom, de vragen. Ook schrijft ze over de reacties van anderen, over haar lichtpuntjes (de kleinkinderen) en hoe het leven toch weer de moeite waard werd. Ouders die een kind hebben verloren zullen in dit boek herkenning en steun vinden.

From the book

Het is dinsdag 13 september 1994 half zes ‘s middags als ik een auto hoor aankomen. Leendert is vroeg, denk ik, maar als ik zie dat het een politieauto is, weet ik het, maar kan het niet geloven. Kara, die met de politie is meegekomen, komt huilend aanlopen: "Erik is dood!" "Uw zoon is dood," zegt de politieagent, "gevonden bij z’n hotel." "Dat kan niet," zeg ik resoluut, "ik heb hem vorige week nog gezien, toen was hij hier." Hotel?, denk ik. Was hij dan in Praag, waar hij woonde, naar een hotel verhuisd? Ik wist dat hij moest verhuizen maar daar had hij de week daarvoor, toen hij bij ons was, niets over gezegd. Het onvoorstelbare houd ik op afstand, maar de eerste gedachte die bij me opkomt is: nu hoef ik me nooit meer zorgen om hem te maken. Een vreemde gedachte, want later denk ik, liever duizend keer zorgen dan dood. Het is gewoon een vergissing. Straks als Leendert thuiskomt zegt hij wel dat het niet zo is. Maar als hij uit z’n werk komt, krijgt hij van de politie de telefoonnummers van buitenlandse zaken en van de ambassade en de politie in Praag. Het gaat langs me heen. Ik ben verdoofd, ik kan niet huilen, ik geloof het niet en toch wil ik het van de daken schreeuwen: mijn kind is dood, Erik is dood, horen jullie!!! En dan staat de wereld stil.

About the author

"Ik studeerde enkele jaren medicijnen in Utrecht waar ik mijn man ontmoette. We kregen vier kinderen. Toen mijn kinderen groter waren heb ik, na een opleiding voor tekenleraar, in het onderwijs gewerkt. Enkele jaren na het overlijden van mijn zoon werd ik contactpersoon voor de Vereniging Ouders van een Overleden Kind, om een steun te kunnen zijn voor andere ouders."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

TWEE IJZEREN ROZEN

Author:

Eke Vriens

Category:

Bereavement

Number of pages:

230

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

27-11-2009

ISBN:

978-94-608-9227-1 / 9789460892271

Price:

€ 18,45

Language

Dutch