Waar een wil is, is een weg

Marlin Jongeneel

Category: Novels
  • (1)

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Merle en Leah hebben sinds een aantal jaar een relatie. Ze zijn op het punt aanbelandt dat ze toe zijn aan de volgende stap: een kind. Ze hebben besloten om een zaaddonor te zoeken, om zwanger te worden en samen hun droom in vervulling te laten gaan. Op het moment dat ze Maarten, de donor, hebben gevonden, en daar een band mee aan het opbouwen zijn, ontstaat er een gevoel bij Merle. Haar kinderwens groeit, net als haar gevoelens voor Maarten?

From the book

Al vindt ze het een stomme vraag; als mensen vragen wie het mannetje is in de relatie, kan ze met trots zeggen dat Leah dat in hun geval is. Als ze bij het juiste huisnummer zijn aangekomen, halen ze diep adem.

‘We zijn dus van het spermafonds, en we komen collecteren.' Maarten moet lachen, en heeft glinsterende ogen. Leah en Merle knijpen in elkaars handen, en zeggen tegen elkaar dat het nu echt gaat beginnen.

‘Vind je het eng?’ vraagt Leah aan Merle.

Ze knikt.

‘Het gegeven dat dan ineens alles verandert.’

‘Ik kan nog weg, er is nog geen geregistreerd partnerschap’, grapt Leah.

‘Stel je voor dat dat gebeurt, zit ik ineens alleen met een baby’, zegt Merle.

Als vanzelf geeft ze Maarten drie kussen op zijn wang. Het verbaast haar hoe soepel het contact verloopt, en dat er al een begin van een band aan het ontstaan is. Ze heeft er vertrouwen in dat het goed gaat komen als de hummel er eenmaal is.

Ze merkt dat het de band tussen Leah en haar versterkt. Het voelt als iets groots, een volgende stap die ze samen naar de overkant gaan wagen. Merle voelt een kriebel in haar buik. Merkwaardig hoe dat kan, dat ze opnieuw verliefde gevoelens krijgt voor Leah.

Ze gaan zitten op de bank. Maarten heeft een gezellig ingericht huis, al is te zien dat er geen vrouwelijke invloeden zijn. De ruimte is gescheiden door stalen kozijnen met een deur ertussen.

Maarten opent de deur en dan gaan ze zitten op de bank. De lucht van zijn aftershave verspreidt zich door de kamer. Merle staart de ruimte rond. Industriële, robuuste meubels. De bank is van leer, met een versleten effect. Ze weet niet of dat is omdat het zo hoort, of omdat de bank echt versleten is. Ze gaat verzitten op de bank en herschikt een kussen.

Maarten pakt een van de potjes die ze hebben meegenomen. Hij kijkt er een beetje geringschattend naar.

‘Past dat wel?’ vraagt Leah.

Ze moeten alle drie lachen.

Merle vraagt zich in gedachten af hoe je dat zo’n eerste keer doet. Het voelt toch een beetje ongemakkelijk.

Ze lopen voorzien van een biertje richting het dakterras. Maarten moet lachen en er ontstaan kuiltjes in zijn wangen.

‘Ik dacht, we gaan aan de slag, geen gelul.’ Hij neemt een slok van zijn bier. Leah moet lachen.

‘Wél gelul.'

About the author

Marlin is ambitieus. Ze heeft altijd al een passie gehad voor schrijven. Met dit debuut wil ze taboes doorbreken en mensen laten inzien dat hoop sterker is dan angst. Haar visie is om anderen te laten inzien dat er altijd een weg is, al is dit misschien niet de weg die je in eerste instantie had verwacht te bewandelen.

Reviews

2021-02-17 08:56:13 | By: Richard | Rating:
Leuk boek. Leest makkelijk weg.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Waar een wil is, is een weg

Author:

Marlin Jongeneel

Category:

Novels

Number of pages:

148

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-02-2021

ISBN:

978-94-643-1049-8 / 9789464310498

Price:

€ 19,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)