Cover voorkant
Swag in Bethlehem - Dolores op zoek naar vrede achter de muur
Swag in Bethlehem - Dolores op zoek naar vrede achter de muur

Swag in Bethlehem - Dolores op zoek naar vrede achter de muur

Dolores Renzbald

Category: Novels

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dolores wordt, door haar sociaal culturele achtergrond, op negentwintig jarige leeftijd uitgekozen om deel te nemen aan een avontuurlijke reis naar Palestina. Waar het ligt weet ze niet. Als ze daarachter komt en kennismaakt met het Heilige land, Israël, en het ‘bezette’ leven achter de muur, verandert haar leven voorgoed. Voor de vrede, alsof het binnen handbereik ligt, gaat Dolores het avontuur aan. Het verleden, ook in Bethlehem, spreekt met glanzende ogen. Dolores is in een land dat op slot zit en de sleutel ligt diep in de oceaan. Vol obstakels, grensovergangen en emotionele momenten slaagt Dolores erin heelhuids terug in Nederland te komen, terug bij haar zoon.

From the book

Zoals ik al zei, is de aankomst in Bethlehem een feest van herkenning en herinneringen. Daar moet ik nu tactisch gebruik van maken om mijn eigen plan te kunnen trekken. Dit is de kans om de belofte aan Ameera waar te maken, dat ik terug zou komen om haar en de rest van de familie op te zoeken. Die dag is nu aangekomen, 21 december 2008.
Met Meriam maak ik een wandeling om wat winkels te bezoeken. Om een plek terug te vinden op een survival, moet je aanknopings-punten onthouden. Het huisje van de familie Ramsidan was in de buurt van de grote stenen waterbol. Een soort fontein met onderaan een brede trap die overgaat in de stenen van de winkelstraat. Juist dit had ik goed in mijn geheugen opgeslagen, want de straatnaam wist ik niet. Ik had er destijds niet naar gevraagd. Naar deze plek ben ik op zoek, daarna weet ik het verder wel. Dan kan ik zo naar hun huis toe lopen.
Mijn plan slaagt en we komen bij de waterbol.

About the author

Dolores Renzbald is geboren in Rotterdam, van Surinaamse komaf en opgegroeid in Vlaardingen, een klein stadje tussen Maassluis en Schiedam. Van jongs af aan is haar motto: Vrede op aarde, liefdevol met elkaar omgaan en vooral jongeren in moeilijke situaties helpen. Dolores doet dit door zelf een voorbeeld te zijn en hard te werken en studeren, maar vooral door heel sociaal te zijn. Haar ambitie om jongerenwerker te worden geeft Dolores een weg om ook haar eigen jeugd te verwerken. Haar liefde voor een multiculturele samenleving en vrede zonder discriminatie in het land, maakt dat ze een daadkrachtig creatief persoon is. De grenzen die Dolores bereikt, steekt ze over, maar absoluut niet zonder slag of stoot. Het maakt haar een persoon die verder durft te kijken dan de horizon.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Swag in Bethlehem - Dolores op zoek naar vrede achter de muur

Author:

Dolores Renzbald

Category:

Novels

Number of pages:

214

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

19-02-2021

ISBN:

978-94-643-1055-9 / 9789464310559

Price:

€ 21,99

Language

Dutch