Thuis - Belevenissen in coronatijd

Bert Goedhart

Category: Children books

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jasper heeft geen broertjes en zusjes. Het is nogal saai thuis. Door het coronavirus komt daar verandering in. Loopt Jasper het virus op als hij stiekem een vriend bezoekt? Een thuisloos meisje van 16 komt bij hen wonen en dat geeft problemen. Als ze op een avond niet thuiskomt wordt er een opsporingsbericht verspreid. Ook het bezoeken van oma in een verzorgingshuis is niet makkelijk en zorgt voor hilarische, maar ook verdrietige momenten. Na spannende gebeurtenissen volgt een ontroerend hoogtepunt als Jasper op school meespeelt in de afscheidsmusical.

From the book

Myra is weg. Ze is zachtjes naar beneden geslopen en heeft de buitendeur heel stil achter zich dichtgedaan. Ik heb haar beloofd om precies middernacht, om twaalf uur, de deur open te doen. Ik zet mijn wekker op vijf voor twaalf, zeg papa en mama welterusten en ga naar boven.
“Slaapt Myra al?” roept papa me achterna, terwijl ik al op de trap loop.
“Dat zal wel, het is donker op haar kamer,” lieg ik. Dit voelt niet goed. Hopelijk hoef ik niet nog meer te liegen en lukt haar plan. Als ze nou maar terug is om twaalf uur...
Ik kan niet slapen. Dat komt vast door de spanning. En omdat ik nu al spijt heb van wat ik met Myra heb afgesproken.
De telefoon gaat. Papa’s mobiel hoor ik beneden gaan. O nee hè, wie kan dat nou zijn? Bijna 11 uur ’s avonds, dan belt er toch nooit iemand? Zou Myra betrapt zijn? Is het politie? Belt Myra zelf?
Ik hoor dat papa praat, maar hoor niet wat hij precies zegt. Het klinkt in ieder geval niet vrolijk. Even later lijkt het erop dat het telefoongesprek is afgelopen. Papa en mama praten samen. Hoor ik mama huilen? Af en toe is het een poosje stil.
Ik word er zenuwachtig van. Wanneer gaan ze naar bed? Om 12 uur moeten ze wel slapen. Dan kan ik ongemerkt de voordeur openen voor Myra. Ik hoor geen geluiden die erop wijzen dat ze naar bed gaan. Ik heb dus wel een probleem. En als ik niet stiekem de voordeur kan openen, dan heeft Myra een probleem. Ze zal ontdekt worden. Zal papa dan zo boos worden dat hij haar onmiddellijk uit huis zet?
Papa komt de trap op. Wat gaat hij doen? Komt hij naar mij toe om te vertellen wie er gebeld heeft? Gaat hij op Myra’s kamer kijken? Ik trek het dekbed verder over mijn hoofd en doe net alsof ik slaap.

About the author

Bert Goedhart was meer dan 40 jaar leerkracht in de bovenbouw van de basisschool. Hij staat vooral bekend om de verhalen die hij vertelde. Hij werkt nog altijd als invalkracht op diverse scholen, maar in de tijd dat de scholen gesloten waren door het coronavirus heeft hij een verhaal aan het papier toevertrouwd.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Thuis - Belevenissen in coronatijd

Author:

Bert Goedhart

Category:

Children books

Number of pages:

142

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-01-2021

ISBN:

978-94-643-1210-2 / 9789464312102

Price:

€ 18,99

Language

Dutch