Het prikkelbaredarmsyndroom onder controle - Leven met onderbuikgevoelens

An Lommerse

Category: Health
  • (4)

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het prikkelbaredarmsyndroom is geen levensbedreigende ziekte, maar kan wel uiterst vervelend zijn, zoals de auteur uit eigen ervaring weet. Darmkrampen, buikpijn, verstopping of diarree en het niet kunnen ophouden van ontlasting hebben grote impact op het leven van mensen die met PDS te kampen hebben. Hoe ga je daarmee om en wat kun je eraan doen? De auteur ging op zoek naar antwoorden en bundelde deze in dit boek. Daarnaast sprak ze met een diëtist en een drietal lotgenoten. Helaas is er geen eenduidige behandeling van PDS en reageert iedereen anders op verschillende methoden van aanpak, maar PDS-patiënten vinden in dit boek een scala aan informatie en mogelijkheden, waarmee de auteur niet alleen zichzelf maar ook anderen een dienst bewijst.

From the book

In de zomer van 2016 werd ik ziek. Dat was opmerkelijk, want gewoon ziek ben ik hoogst zelden. Aanvankelijk had ik het niet eens in de gaten. Ik was die zaterdag met een vriendin in Amsterdam, waar we op een terras hadden genoten van een heerlijke lunch. Voordat we weer zouden opstappen, ging ik nog even naar de wc. En daar schrok ik, omdat ik ontlasting had verloren zonder ook maar iets gemerkt te hebben. Dit had ik nog nooit meegemaakt! 

De spijsvertering is de basis van onze gezondheid. Als daar iets mis mee is, heeft dat invloed op het dagelijks leven, het gevoel van gezondheid en het gevoel van welzijn. Er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat de spijsvertering hapert of niet geheel naar behoren functioneert. Eén daarvan is het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) en daarover gaat dit boek. Over wat het is en wat het kan betekenen voor mensen die daar last van hebben. Dat is nog niet zo eenvoudig, omdat er geen duidelijke oorzaak en dus ook geen eenduidige behandeling is, maar vooral omdat iedereen het anders ervaart.

Het prikkelbaredarmsyndroom is geen gevaarlijke of levensbedreigende ziekte, maar kan wel uiterst vervelend zijn. Hoewel ongeveer 10 à 15% van de bevolking er last van heeft, werd het lang miskend en wordt het helaas nog steeds niet altijd serieus genomen. Toch kan het behoorlijk veel invloed hebben op het leven van degene die eraan lijdt.

About the author

An Lommerse (1954) gaat in dit boek op zoek naar mogelijke oorzaken en gevolgen van het prikkelbaredarmsyndroom. Zelf werd ze in 2016 met deze vervelende aandoening geconfronteerd. Ze verdiepte zich in het onderwerp: deed uitgebreid research en literatuuronderzoek. Ook sprak ze met drie vrouwen die eveneens PDS hebben en met een ervaren diëtist. An Lommerse werkte bijna dertig jaar als bedrijfsjournalist en PR-functionaris in de gezondheidszorg. Eerder schreef ze een boek over fibromyalgie, waarmee ze in 2019 de Vakjuryprijs van Uitgeverij Boekscout heeft gewonnen.

Reviews

2021-01-25 18:04:53 | By: Marion
De eerste indruk is goed, ik heb het pas kort in huis. Ik verwacht er wel profijt van te kunnen trekken.

2021-01-21 14:47:42 | By: Jitske
Ervaringsverhalen en veel informatie over het prikkelbaredarmsyndroom. Duidelijk geschreven en leuk om te lezen. Veel van geleerd. Echt een aanrader!

2021-01-21 14:48:06 | By: Jitske | Rating:
Ervaringsverhalen en veel informatie over het prikkelbaredarmsyndroom. Duidelijk geschreven en leuk om te lezen. Veel van geleerd. Echt een aanrader!

2021-01-13 15:45:51 | By: Els | Rating:
Een leerzaam boek over oorzaken en gevolgen van een nare aandoening. Alle klachten komen uitgebreid aan bod en ook wat je er tegen kunt doen. Het is een goed naslagwerk met veel informatie, waar ik echt iets aan heb. Ook veel tips en informatie over gezonde voeding.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het prikkelbaredarmsyndroom onder controle - Leven met onderbuikgevoelens

Author:

An Lommerse

Category:

Health

Number of pages:

236

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

11-12-2020

ISBN:

978-94-640-3845-3 / 9789464038453

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (4)