Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Honger naar begrip
Het dagboek van een hoogbegaafde jongere

Auteur

Laila Dulski

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Je onbegrepen en anders voelen, een hoofd dat altijd aan staat en dan ook nog sensitief zijn. Beschikken over een andersdenkend brein is niet altijd makkelijk. Het onbegrip dat op de loer ligt helpt dan ook niet echt. Daarom is er dit boek. Middels prikkelende teksten afgewisseld met gedichten en illustraties tracht Laila begrijpelijk te maken wat juist zo moeilijk te begrijpen is. Honger naar begrip geeft een uniek kijkje en biedt daardoor erkenning voor andersdenkenden en herkenning voor hun omgeving. Met een nuchtere blik neemt Laila je mee op reis door de verscholen wereld van een andersdenkend brein. Honger naar begrip neemt je mee door de gedachten van deze bijzondere groep jongeren die het verdienen gezien te worden.

Over de auteur

Laila Dulski is een jongedame met een enorm rechtvaardigheidsgevoel. Al van jongs af aan is Laila dol op schrijven. Dat zij ooit een boek zou schrijven komt dan ook niet uit te lucht vallen, het onderwerp daarentegen is onverwacht. Tijdens haar schoolperiode voelde Laila zich vaak anders en onbegrepen. Toen bleek dat zij hoogbegaafd is, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Sinds haar dertiende schrijft zij hierover. Na een jarenlang gevecht tegen het schoolsysteem ontstond het idee om een boek te schrijven om op deze manier iets bij te dragen aan het onbegrip waar zij zelf tegenaan is gelopen.

Productinformatie

ISBN
9789464039054 / 978-94-640-3905-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-12-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
68
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Maar nu weet ik dat ook kastelen een paar honderd meter verderop buren hebben. Misschien niet zoveel als rijtjeshuizen, maar ze zijn er zeker. Ik kan ook rondlopen tussen de rijtjeshuizen en met die bewoners omgaan en bevriend raken, zolang ik me er maar bewust van ben dat er een paar honderd meter verder ook buren zijn in plantsoenen en kastelen.

Een kasteel verliest pas zijn waarde als het niet als dusdanig erkend wordt. Wat heb je aan een kasteel als jij de enige bent die het inhoud geeft, jouw stem en voetstappen het enige is wat echoot en inhoud geeft. Een kasteel dat enkel door één paar ogen wordt waargenomen is evengoed een gevangenis.

En dus heb ik maar een tuinhuisje of schuurtje gebouwd naast mijn kasteel. Met precies het uiterlijk van de maatschappijwaardige rijtjeshuizen. Zodat ik er ook een beetje bij hoor. Het kasteel, dat zal op een dag uit het zicht verdwijnen en verscholen liggen onder normen, obstructies en onbegrip. Verdwenen door het systeem, gevoed door mensenblindheid. Een blindheid voor denken in een andere richting of juist in één en dezelfde richting. Een blik star gefocust op links. Mijn schuurtje op links wint het in de maatschappij van mijn kasteel op rechts. Maar ik blijf heimelijk en op tersluikse wijze prevelen dat mijn kasteel voor mij meer waarde had. Een waarde die leed onder mensenblindheid.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek