Baas boven baas - De keiharde wereld achter de illegale wietteelt

Kars Bakker

Category: Society

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Veel mensen hebben het wel eens gezien, blauwe zwaailampen, veel omstanders en een boel tumult. Een inval van de politie in hun eigen straat waar een wietplantage wordt opgerold. En dat bij de mensen waar ze het nooit van verwacht hadden. De vrouw die er woont zit in een rolstoel en haar man is chauffeur. Niemand snapt er iets van! Dit boek legt uit hoe het kan zijn dat er ook zomaar bij u in de straat van dit soort hokken draaien en geeft een beeld van de wereld achter het hok, want dat die man en vrouw dit zelf hebben gedaan, lijkt onmogelijk. Maar het hok stond er wel! Zonder dat u hier weet van had. Hoe kan dat nou?

From the book

Alex keek hem aan met een blik die Robin nog nooit had gezien van Alex. Zijn ogen spuwden even een fractie van een seconde vuur. Beangstigend... “Nee, ik praat met niemand, eerlijk de waarheid!” bracht hij met moeite uit, geschrokken van de felle blik. Hij begreep wel dat Alex een gevaarlijke man kon zijn. “Ok, ok, relax maat...” zei Alex die zag dat Robin een beetje schrok. “Gewoon mondje toe, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Dan nog de telefoon, dat is ook een grote boosdoener. Justitie houdt ervan om die krengen te tappen. Ook al bel je niet, ze kunnen de camera of microfoon zo aanzetten op afstand. En dan luisteren ze fijn mee. Ga ervan uit dat je altijd getapt wordt, dus leg een telefoon altijd weg in een andere ruimte dan de ruimte waarin je zaken, die niemand hoeft te horen, bespreekt. En bel niet met deze telefoon maar sms alleen.” Hij overhandigde Robin een nieuwe Nokia en ging verder: ”En sms nooit over handel. Ook niet tegen Anton als je hem sms’t. Gewoon uitnodigen voor een kop koffie is genoeg. Als je belt dan horen ze dat jij het bent omdat ze werken met stemherkenning. Een sms kan iedereen verzonden hebben. Haal het simkaartje uit de telefoon in je nachtkastje en vernietig deze, evenals de Nokia waarop ik je belde, ik heb er genoeg. Anton zijn nummer staat voorgeprogrammeerd. We wisselen elke twee weken van telefoontjes en sim-kaartjes, duidelijk?” “Ja, duidelijk,” zei Robin. “En dan nu, geld verdienen, want daar gaat het hier natuurlijk om. Ga niet als een miljonair leven als je ineens veel geld hebt. Blijf gewoon jezelf, ga niet met geld smijten. Justitie en eventuele rippers worden dan alert. Want als je met geld smijt, heb je geld genoeg. Justitie wil weten hoe je er aan komt en de eventuele rippers willen het simpelweg hebben. Ze plakken zo een tracker onder je auto. Dan zien ze waar je bent en komen ze een kijkje nemen. In beide gevallen heb je dan een groot probleem.

About the author

Kars Bakker (1972) is opgegroeid in Zwolle. Op zijn dertiende jaar ging hij uit huis en heeft toen veel meegemaakt. In de meeste karikaturen in het boek dat hij is gaan schrijven, zit wel een stukje van hem in. 2020 kreeg hij het zwaar, eigen bedrijf failliet door een ongeluk, arbeidsongeschikt en ineens zeeën van tijd. Waardoor het schrijven nu precies ontstaan is, is nog steeds onduidelijk. Wel is duidelijk dat hij door bleef schrijven en het leuk vond. Zo is het boek BAAS BOVEN BAAS deel 1 eigenlijk ontstaan. Hij probeert hier in een romanvorm uit te leggen, dat het allemaal niet zo zwart/wit is in de onderwereld en dat er heel wat meer bij komt kijken dan men denkt als je een blowtje koopt bij de coffeeshop om de hoek. Maar na het lezen van zijn boek, zult u zeker een andere kijk hebben op deze coffeeshop, blower of niet! En dat er toch wel meer achter deze shop zit dan een wietblad op het raam en een jointje op de toonbank...

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Baas boven baas - De keiharde wereld achter de illegale wietteelt

Author:

Kars Bakker

Category:

Society

Number of pages:

228

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

19-02-2021

ISBN:

978-94-643-1057-3 / 9789464310573

Price:

€ 21,99

Language

Dutch