Op pad met bijzondere gidsen: Krishna, Boeddha en Jezus

Pierre Mestdagh

Category: Spirituality

€ 17,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Naargelang onze culturele verworvenheden worden we in dit leven geconfronteerd met uitzonderlijke spirituele gidsen. Voor drie onder hen hebben we in dit boek een bijzondere aandacht. Hoewel we allen met dezelfde levenswet verbonden zijn, werden ons als kind diverse levenswaarden voorgehouden. De confrontatie met het onderricht van deze gidsen laat ons toe tijd en ruimte te overstijgen en zo onze eigen culturele verworvenheden aan de tand te voelen. Vrijheid behoort immers tot onze meest fundamentele waarde. Haar omzetten in verantwoordelijkheid tot onze voortdurende opdracht. Hiervoor is kennis ons voornaamste hulpmiddel.

From the book

Blijkbaar is het een lange weg het noodzakelijke onderscheid te maken tussen kennis en macht, zoals het ook een verdomd lange weg blijkt te zijn zich bewust te worden dat het leven meer inhoudt dan een armzalige aaneenschakeling van miserie en pijn. Want iedere dag is het ons gegeven iets zinvol voor een ander te betekenen. De positieve maar toch enigszins benauwende boodschap van onze drie gidsen is dat, gezien de levenswet haar vervulling aan de vrijheid van de mens heeft toevertrouwd, we onze toekomst zelf in eigen hand hebben.

About the author

P Mestdagh werd geboren in 1938 als derde van vier kinderen uit een katholiek Vlaams gezin. Zijn humaniora bracht hij door in het jezuïetencollege van Gent. Zijn vader was apotheker, maar stierf toen hij vijftien jaar oud was. Zo werd ook hij apotheker. Een keerpunt in zijn leven was ongetwijfeld de beoefening van een meditatietechniek in 1975 en de ontdekking van het evangelie volgens Thomas kort daarop. Een jarenlange studie van dit evangelie reveleerde hem de invloed die de jood Paulus en de Bijbel op het christendom hebben gehad.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Op pad met bijzondere gidsen: Krishna, Boeddha en Jezus

Author:

Pierre Mestdagh

Category:

Spirituality

Number of pages:

110

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

26-02-2021

ISBN:

978-94-643-1013-9 / 9789464310139

Price:

€ 17,99

Language

Dutch