Kasteel Aelmere - romantiek en spanning in de zeventiende eeuw

Pieter van der Scheer

Category: Novels
  • (1)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In het buitengebied van Almere, langs de A6, staat de, bij veel mensen bekend, moderne ruïne van een kasteel. Dit boek gaat over het kasteel; maar dan fictief in de zeventiende eeuw. De schrijver neemt je mee naar de geschiedenis en laat je kennismaken met de kasteelfamilie Van Aelmere. Romantiek speelt een grote rol bij één van de hoofdpersonen, de oudste zoon Abel. Deze bevindt zich aan boord van het VOC-schip de Middelburg, dat van Batavia naar Amsterdam vaart. De voorliefde van de schrijver, voormalig gids op het replicaschip Batavia in Lelystad en oud-marinier in Nieuw-Guinea, voor geschiedenis brachten hem ertoe dit boek met spannende en romantische momenten te schrijven.

From the book

Bij een bocht in de weg springt plotseling een ongure kerel tevoorschijn. In zijn rechterhand richt bij dreigend een handvuurwapen naar de groep ruiters. Achter hem verschijnen nog een drietal ongure personen, eveneens met dezelfde wapens. Laurent en zijn mannen komen, voordat de overvallers iets kunnen uitrichten, onmiddellijk in actie. De ploeg van Laurent vuurt een aantal schoten af uit hun pistolen, zowel in de lucht als gericht op de struikrovers. Door de schoten en het gehinnik van de paarden ontstaat er een groot tumult. Elisabeth en Hilde kunnen met veel moeite hun paarden in bedwang houden. De aanvallers hebben duidelijk niet zoveel tegenstand verwacht en kiezen snel het hazenpad. Een van hen is blijkbaar gewond geraakt en wordt door zijn maten ondersteund en in de struiken getrokken.

About the author

Pieter van der Scheer woont in Almere sedert 1982. Zijn hele leven is hij, inmiddels gepensioneerd, creatief bezig met tekenen en kunstschilderen. Daarnaast had hij de droom een boek te schrijven. Het is er nu van gekomen met een verhaal over een familie in het kasteel van Almere maar dan fictief in de zeventiende eeuw. Het huidige kasteel werd tot op heden niet afgebouwd. Zijn interesse voor geschiedenis, verwerkt in het boek "Kasteel Aelmere", maakt het lezen van deze roman prettig met de nodige spanning. Met veel plezier heeft hij het boek geschreven, met een knipoog naar het niet voltooide kasteel. Hij hoopt, eenmaal de smaak van het schrijven geproefd te hebben, zijn creativiteit in de toekomst nog meer te gebruiken.

Reviews

2021-02-24 07:14:35 | By: Debby van Hemert | Rating:
Een heerlijk boek die een leuk beeld geeft uit de jaren rond 1650. Niet helemaal realistisch maar vlot te lezen en je vraagt je toch elke bladzijde weer af hoe het verder gaat. Het verhaal gaat over een familie in die tijd die op Kasteel Aelmere woont. Het beschrijft een tijdstuk uit hun leven. Het bevat liefde, spanning en een beetje verdriet. Het beschrijft het leven op zee en aan land van een rijkere familie. Ik heb genoten van dit boek.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kasteel Aelmere - romantiek en spanning in de zeventiende eeuw

Author:

Pieter van der Scheer

Category:

Novels

Number of pages:

210

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

12-02-2021

ISBN:

978-94-643-1026-9 / 9789464310269

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)