De Ridder van Quenecrocht

Rona Kreekel

Category: Novels

€ 23,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

1263: In Steinburg keert ridder Gwide, de bastaardbroer van de graaf, terug uit de oorlog. Zijn plichtsgevoel brengt hem terug op het kasteel, waar men in spanning de komst van een bruid voor de gravenzoon verwacht. Dan breekt een verschrikkelijk onweer los. En dat onweer brengt dood en verdoemenis... Aan Gwide en zijn vriend Gerold de schout de taak om een schandaal in de kiem te smoren en de dader te ontmaskeren. Maar al snel blijkt dat de zaak gecompliceerder is dan aanvankelijk gedacht en zit de graaf opgescheept met meer slachtoffers, én verdachten, dan hem lief is.

From the book

Er was hier niets om op te zitten, noch was er een altaar om voor te knielen en dus bleef ze staan, te midden van de pilarencirkel, en keek naar boven. Als het waar was wat vrouwe Gisela haar altijd voorhield, was daar boven ergens de Heer. Izobel bad niet veel. Ze had het pas laat in haar leven geleerd en het maakte geen natuurlijk onderdeel van haar bestaan uit. Dus bad ze niet. Ze hoefde vandaag alleen maar even met de Heer te spreken.
“Heer, we kennen elkaar niet zo goed, geloof ik. Of misschien kent u mij wel, zoals vrouwe Gisela zegt, maar voor mij bent u nog zo vreemd. Ik ken u ook nog niet zo lang. Veertien jaar leefde ik gelukkig zonder u te kennen.” Ze glimlachte bijna kinderlijk. “Ik had natuurlijk wel van u gehoord, maar dat zei niets. Ik had ook wel eens van mijn vader gehoord, maar die had ik ook nog nooit gezien, en ik had wel eens van de koning gehoord, maar die deed niets voor me, en ik had zelfs wel eens gehoord van Antiochië, maar dat wilde niet zeggen dat ik er ooit geweest was. Mijn vader wel, maar dat doet nu niet ter zake.”
Ze haalde diep adem en legde haar handen op de grof gehouwen pilaar. “Weet u, ondanks dat ik u nog niet kende, was ik gelukkig. Niet dat ik nooit honger had of zorgen of angst kende, maar ik was gelukkig. Tot moeder stierf en broeder Ignatius me deed inzien dat ik niet gelukkig zou moeten zijn, omdat ik een zondaar was. Hij zei dat ik niet gewassen was in het bloed van het lam en dus waste hij me met water. Hij zei dat ik nu uw kind was en dat vond ik wel goed, want ik had nooit een vader gehad.”
Ze lachte diep en hees en een stuk minder kinderlijk. “Mijn moeder zou gezegd hebben dat ik net als aan mijn echte vader weinig aan u had. Maar broeder Ignatius zei dat die gedachte zondig was.” Ze sloot in herinnering haar ogen. “Als u had gezien hoe meewarig en verdrietig hij naar me keek...” Ze grinnikte. “Maar u heeft het gezien, is het niet? U ziet toch alles?” Er klonk lichte twijfel in haar stem. “Ik had tot dan toe mezelf nooit als een betreurenswaardig persoon gezien, maar broeder Ignatius liet me inzien dat ik een zondaar was en hij zei dat ik u moest leren kennen.
Hij begon me te vertellen dat u liefde was. Wel, we zijn niet slecht begonnen, u en ik, is het wel? U en ik zouden het wel kunnen vinden, meende ik. Maar toen begon hij me te vertellen over zonde. En in ene was ik een stuk minder gelukkig. Ik had ze allemaal begaan! Ik geloof dat ik broeder Ignatius wel eens geschokt heb als ik biechtte. Diefstal, overspel, ja, zelfs moord.”
Ze zweeg een wijl. Het vuur in de blaker walmde en wat houtskool viel op de grond. “Over moord wil ik met u spreken, heer God. Ik zal u niet lastig vallen over mezelf. Ik geloof dat als broeder Ignatius u goed begrepen heeft, ik toch in de hel kom. Ik kende die plaats vroeger niet, maar ik kende Antiochië ook niet en dat blijkt toch ook echt te bestaan. Dus misschien had hij wel gelijk. Maar over moord moet ik met u praten.”

About the author

Rona Kreekel (1966) is geboren en getogen in Amsterdam, maar woont tegenwoordig in Krommenie. Ze is al 33 jaar getrouwd, heeft twee dochters en een kleinzoon. Gepassioneerd over geschiedenis begon ze met reënactment (Vroege Middeleeuwen). De latere middeleeuwen hebben haar echter al van jongs af aan ook gefascineerd. Daarom heeft ze de 13e eeuw gekozen als periode voor haar derde romanreeks.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Ridder van Quenecrocht

Author:

Rona Kreekel

Category:

Novels

Number of pages:

334

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-12-2020

ISBN:

978-94-640-3902-3 / 9789464039023

Price:

€ 23,50

Language

Dutch