Mijn gedachten in gedichten - Als gastarbeiders kind opgegroeid in Utrecht kruizen zich vele wegen

Nabila Bendriss

Category: Poems

€ 16,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als zuigeling van net drie weken jong kwam ik samen met mijn moeder, zus en broer naar Nederland waar mijn vader zich al gevestigd had als gastarbeider. Mijn ouders wilden hun kinderen een goede toekomst geven door hier in Nederland te werken en zo financiële zekerheid te bieden aan ons. De verschillen in cultuur, geloof en vele andere aspecten zorgden vaak voor leuke, maar ook verdrietige momenten. De gebeurtenissen rondom school, vrienden, en taal stroken niet altijd met de vaderlandse cultuur. De onuitgesproken gedragscodes, taboes waren van invloed op mijn gedrag die vaak resulteerde in een botsing wat resulteerde in een chaos. Ik heb deze momenten altijd van mij afgeschreven en in gedichten en korte verhalen gebundeld; Neem een kijkje in mijn gedachten.

From the book

Lief klein meisje met je mooie lach, Je zult groot zijn op een dag. Vergeet dan niet de sleutel van je hart. Iedere morgen als je met een nieuwe dag weer start.

About the author

Nabila Bendriss werd Geboren in de Marokkaanse havenstad Tanger op 13-10-1969. Dit is ook het jaar dat ze met haar moeder emigreerde naar Nederland. Sinds haar jonge jaren schrijft ze schriften vol met verhalen en gedichten, dit is haar manier om emoties te uiten. Haar moeder, waar Nabila een bijna onmogelijke hechte band mee had, overleed in het jaar 2015 waardoor het leven nog ingewikkelder werd dan het al was.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn gedachten in gedichten - Als gastarbeiders kind opgegroeid in Utrecht kruizen zich vele wegen

Author:

Nabila Bendriss

Category:

Poems

Number of pages:

56

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

01-10-2021

ISBN:

978-94-643-1847-0 / 9789464318470

Price:

€ 16,50

Language

Dutch