De spirituele betekenis van mijn depressie - Anders denken over het beleven van emoties.

Xiomara Coutinho

Category: Spirituality

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ieder mens krijgt weleens te maken met tegenslag. Enkele jaren geleden kreeg zij hier ook mee te maken. Ze was manisch depressief en wilde graag begrijpen wat er in haar aan de hand was. Haar gevoelens en belevingen begon ze te onderzoeken. Door dit zelfonderzoek kwam ze erachter dat het niet juist verwerken van emotionele gebeurtenissen tijdens de jeugd, later in de ontwikkeling voor problemen zorgt. In dit boek neemt ze je mee in haar belevingswereld en de uitdagingen die ze heeft doorlopen in het begrijpen van haar manische- en depressieve stemmingen. Met behulp van haar spirituele gidsen is de belevingswereld haar persoonlijke onderzoekslaboratorium geworden.

From the book

Het beleven van emoties en deze kunnen uiten, is iets dat ieder mens ervaart. We voelen, meestal zijn dat verschillende gevoelens zoals blijdschap en verdriet. Herken jij het gevoel dat er soms iets van binnen niet lekker zit? Dat je alleen aan minder leuke dingen denkt, dat je van binnen steeds bang bent of dat je weinig mooie gedachten over jezelf hebt? Of heb je levensvragen zoals: wie je bent, waar je in gelooft en wat de zin van je leven is? Toen ik enkele jaren terug te maken had met stemmingswisselingen speelden deze vragen een grote rol in mijn leven. Anders denken over het beleven van emoties is een boek dat gaat over mijn onderzoek naar de manier hoe ik emoties tijdens mijn stemmingswisselingen beleefde en de ervaring die ik heb opgedaan over de rol die mijn geloof, mijn hersenen en opvoeding hierin speelden. Voor mijn zelfonderzoek besloot ik zoveel mogelijk gebeurtenissen en exacte ervaringen op te schrijven zonder ze direct een betekenis te geven. De veranderingen in mijn stemmingen hadden ook als gevolg dat de ramen van al mijn vijfzintuigen open gingen. Ik kwam terecht in een spirituele dimensie en maakte reizen waar ik dingen zag die buitenzintuigelijke waarnemingen worden genoemd. Door mijn verschillende stemmingen en buitenzintuigelijke waarnemingen werd ik bewust over de werkelijkheid van andere dimensies die voorbij het stoffelijke en tastbare gaan. Deze bewustwording deed mij denken aan mijn opvoeding in Suriname. Ik heb door mijn opvoeding aangeleerd te geloven in een bovennatuurlijke kracht die hemel, aarde en alles wat leeft gemaakt heeft. Deze bovennatuurlijke kracht heeft de betekenis van een God die de mens gemaakt heeft naar zijn evenbeeld waardoor de mens een reflectie is van hun God. Doordat ik als kind met geheel mijn hart geloofde dat goden geen mensen zijn maar geesten, bestond er voor mij naast de fysieke wereld ook een geestelijke wereld. Voor mij waren die twee werelden normaal en het meest actief tijdens het slapen.

About the author

Xiomara Coutinho is geboren in 1983 Paramaribo, Suriname toen de slavernij al voorbij was. Van kleins af aan uit haar belevingswereld zich door dromen over onder andere de slavernijtijd. Door het slavenverleden van haar voorouders, heeft haar Winti religie zich niet positief kunnen ontwikkelen, wat van grote invloed is geweest op haar identiteitsvorming. Met dit eerste boek maakt zij als Surinaamse een begin aan het herstel van haar Winti religie die in haar bewezen heeft een holistische universele kracht te bezitten en haar beter heeft geholpen dan de reguliere geestelijke gezondheidszorg. Emoties zijn voor haar boodschappen van de universele levensenergie, de geest, die in ieder mens voor harmonie in het leven wilt zorgen. Het bijzondere van emoties zijn voor haar de invloed die de mens op zichzelf kan hebben door het kennen, doorlopen en beheersen van de eigen belevingen. Dit boek kan hierin ondersteuning bieden.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De spirituele betekenis van mijn depressie - Anders denken over het beleven van emoties.

Author:

Xiomara Coutinho

Category:

Spirituality

Number of pages:

154

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

22-01-2021

ISBN:

978-94-643-1015-3 / 9789464310153

Price:

€ 19,99

Language

Dutch