Alexander - Een vredesduif op missie

Robert Blom

Category: Novels

€ 25,50
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De lezer wordt meegenomen op een spannende en boeiende reis van duif Alexander. De duif kan worden gezien als een metafoor voor het goede in het leven, met dynamiek tussen tragiek, hoop, liefde en soms wraak voor hetgeen mensen elkaar aandoen.

Vredesduif Alexander leidt in gesprekken en gedachten naar openheid over diepere gevoelens, normen en waarden. Het verhaal bevat een zekere mate van fantasie maar de misstanden komen in het echte leven voor; de mensen zijn niet denkbeeldig en de maatregelen van Alexander ook niet.

Alexander kan in het verhaal beschouwd worden als een engel of een God; een ‘instrument’ dat door de hemel wordt gezonden om te helpen in nood en verdriet.

From the book

Bezorgd staarde Alexander naar zijn oude vriend.

“Wees maar niet bang, lieve vriend,” fluisterde hij hem toe.

“Ik ben er nu, ik zal op je passen, je wordt weer beter.” Jonathan lachte. “Ik ben niet echt ziek, Alexander. Ik ben oud en moe. Het is gebeurd met me. Ik moet het aanvaarden.”

Alexander knipperde met zijn heldere kraalogen. Hij slikte. Wist niet wat te zeggen.

Hij drukte zijn lichaam tegen Jonathan aan. Wilde zijn dood uitstellen met zijn lichaamswarmte.

“We hebben het fijn gehad, Alexander,” zei Jonathan met gesloten ogen, “en dat maakt doodgaan nog moeilijker dan het al is. De dood kan als een bevrijding komen na een ellendig leven. Als je arm bent geweest, tegenslagen hebt gehad, keer op keer. Of als je slecht bent behandeld of zelfs als je anderen slecht hebt behandeld. Dan is doodgaan niet zo erg, dan ben je misschien zelfs blij dat het eindelijk voorbij is.

About the author

Van schrijver – journalist Robert Jan Blom’s hand verschenen 145 boeken. Tot zijn omvangrijk en gevarieerd oeuvre behoren tientallen non-fictionboeken, korte verhalen, cadeauboeken, gedichtenbundels en romans.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Alexander - Een vredesduif op missie

Author:

Robert Blom

Category:

Novels

Number of pages:

188

Illustrated:

No

Format/size:

Hardcover A5

Release date:

24-12-2020

ISBN:

978-94-643-1111-2 / 9789464311112

Price:

€ 25,50

Language

Dutch