Kantelkracht - gedichten over gedachten

Robert Holmes

Category: Poems

€ 14,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

KANTELKRACHT - Een ogenschijnlijk simpel woord, maar de precieze relevantie en betekenis ervan mag je zelf ontdekken. Met deze bundel ga je mee op een ontdekkingsreis. In de kleine persoonlijke versjes en de intrigerende protestgedichten is er voor iedereen herkenning te vinden. Door subtiele verschillen tussen vader en papa en tussen huis en thuis raakt de auteur je in je hart. Zijn oproep voor echte mensen en maatschappelijke inclusiviteit legt liefdevol breuken bloot in de huidige maatschappij. Een bundel om in één keer uit te lezen en nog vaak na te lezen.

From the book

Met een lockdown in de straten, zijn de gordijnen geblindeerd. Geen idee wat zich daar afspeelt, wie wat waar nu echt ontbeert. Niet ieder gezin is gezellig samen, niet ieder gezin is goed gehecht. Weten we al maatschappij voldoende wat vele kinderen nu wordt ontzegt? ‘Thuis blijven’ impliceert een waarde die niet ieder kind is gegund. Een thuis zou veilig moeten voelen: vrijheid, liefde en een rustpunt.

About the author

Robert Holmes (1974) meandert door het landschap van het leven als een middeleeuwse rivier. Hij zeilde en kookte professioneel, was ambtenaar, manager en adviseur. En toen hij alles verloor bleven er alleen woorden en gedachten over. In de taal heeft hij zichzelf hervonden en in zijn kinderen zichzelf herkend. Als studerend filosoof en dichtend denker probeert hij nu zijn vele gedachten uit te drukken in stille woorden. Zijn filosofisch zielsgenoot is Hannah Arendt. Haar oproep in haar essays en boeken om als handelend mens een rol te spelen in de politieke arena, maar niet voordat het denken een plaats heeft gehad, en haar overtuiging dat een mens telkens kan kiezen om zichzelf te hernieuwen - _nataliteit_ als dat wat ons mens maakt - geeft hem energie.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kantelkracht - gedichten over gedachten

Author:

Robert Holmes

Category:

Poems

Number of pages:

46

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-01-2021

ISBN:

978-94-643-1212-6 / 9789464312126

Price:

€ 14,99

Language

Dutch