Het mutsenmeisje - Een spannend en hilarisch verhaal over een man, een meisje en een reiger

Arie Bras

Category: Novels

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Voormalig valutahandelaar Wilfred van Wateringen gaat na het uitzitten van een lange gevangenisstraf op zoek naar een schuilplaats. Want hij vreest dat criminelen hem nog zullen proberen te vinden, omdat die geloven dat hij nog ergens een deel van de illegaal verdiende150 miljoen euro verstopt heeft . Hij vindt een vervallen boshut, maar merkt al gauw dat die hut ook door anderen wordt gebruikt. Bizarre types duiken op en Van Wateringen raakt verwikkeld in soms hilarische situaties. Intussen wil hij proberen het contact te herstellen met zijn geliefde, die hij in de gevangenis had afgeschreven. Hij moet daarvoor originele methodes gebruiken.

From the book

Als de zware deur achter me dichtklapt, voel ik mijn hart bonken in mijn borstkas. Ik krijg buikkrampen en mijn hoofd wordt licht. Of het daardoor komt, weet ik niet zeker. Maar ik voel me zo brak, dat ik pas, als ik me naar links draai, zie en hoor hoe een motorrijder in een flauwe bocht in de tweebaansweg razendsnel opschakelt naar topsnelheid. Hij draagt een zwartleren pak en een donkere helm. Mogelijk heeft hij de bocht in de weg onderschat. Maar ook nu nog maakt hij wilde inhaalmanoeuvres. Wat daarna gebeurt ervaar ik als in een roes. Hij verliest vlak voor mij zijn evenwicht, maakt een forse schuiver en de motor en de bestuurder rollen los van elkaar naar een parkeerstrook naast de weg.

Rustig blijven. Misschien is het toeval. Eerst die weg oversteken naar die lokkende muur van groen. Bomen en struiken, gemakkelijk gebied om in te verdwijnen. Ik kijk om de vijf minuten over mijn schouder. Niemand. Ik haal diep adem. Maar de onrust in mijn hoofd duurt voort. Ze zullen me niet met rust laten, ik weet het zeker.

Er kleven zweetdruppeltjes aan mijn T-shirt als ik even later voor het bos sta.

Ik weet het, het zijn harde jongens en ze zullen tot het uiterste gaan. Ik ril van angst, maar ik denk snel terug aan de geruststellende woorden van Michel, een van de weinigen met wie ik achter de dikke deur min of meer bevriend ben geraakt. Een oudere man met een hoekige kin en een grijze staart op zijn rug, die hees sprak.

‘Geloof me, Fred’, had hij me toegefluisterd. ‘Ze zullen je straks buiten niet doodschieten. Of een mes in je rug prakken. Want dan hebben ze niks. Ze hebben je levend nodig, want een lijk praat niet meer. Een lijk kan niet vertellen waar je de boel moet zoeken.’

Maar ja, ze weten het wel, al die anderen. Het gaat ook niet om een kleinigheidje. Het gaat om de hoofdprijs. Het was een publiek geheim. Maandenlang stond ik op de voorpagina’s van alle kranten en roddelbladen.

About the author

Arie Bras (72) werkte als journalist voor onder andere Het Parool en de NOS- radio en jarenlang als programmamaker voor de Wereldomroep. Na zijn pensioen schreef hij twee humoristische taalboeken, samen met de taalkundige Wim Daniëls, en de Gooise roman Huiskameraden (Boekscout, 2018).

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het mutsenmeisje - Een spannend en hilarisch verhaal over een man, een meisje en een reiger

Author:

Arie Bras

Category:

Novels

Number of pages:

176

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-02-2021

ISBN:

978-94-643-1806-7 / 9789464318067

Price:

€ 20,50

Language

Dutch