De geknakte primeur - Misdaad en bedrog in Zwolle

Bernd Klein

Category: Thrillers
  • (1)

€ 23,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De gretige misdaadjournalist Lucas Wielaard mag als eerste publiceren over een geruchtmakende moordzaak. Zijn ambitie overheerst al snel, waardoor hij ongewild een grote rol krijgt in zijn eigen reportage. Er ontstaat een intensieve zoektocht in en buiten Nederland, waarbij ook de gevoelige familiegeschiedenis wordt opgerakeld. Betrokkenen proberen de zelfverzekerde Lucas te beïnvloeden, maar hij dendert onverminderd door met zijn jacht op een primeur. Een tragische gebeurtenis lijkt hier verandering in te brengen. Als verslaggever van de misdaad met ‘vrienden’ aan beide kanten van de wet, balanceert de onervaren Lucas op een dun lijntje tussen goed en kwaad. Het evenwicht is regelmatig ver te zoeken, want geen enkel middel blijft onbenut. Iets wat ook geldt voor de criminele figuren waar de Zwollenaar het tegenop moet nemen.

From the book

Het is koud in het kale hok, vergelijkbaar met de winterse omstandigheden buiten. De rillingen gaan over het lijf van Lucas. Hij probeert een houding aan te nemen waarbij de touwen en de handboeien zo min mogelijk pijn doen. Het is een kwestie van wachten en denken. Lucas voelt zich er verre van prettig onder. Opeens wordt de entreedeur van het slot gedraaid. De ontwaakte gijzelaar kijkt angstig toe wat er gaat gebeuren. De deur zwaait open en er komen twee personen met donkere bivakmutsen binnen. Lucas kan zich nu niet meer inhouden. “Wat moeten jullie van mij?!” Eén van de twee gijzelnemers gaat recht voor hem staan. “Dit kan op twee manieren. Hardhandig of zachthandig. Jij mag kiezen,” zegt een mannenstem intimiderend. Zijn toekijkende handlanger lijkt gezien het postuur van hetzelfde geslacht te zijn. Beide personen dragen alleen maar zwarte en grijze kleding.
Lucas kijkt naar de man die hem de vraag stelde. “Zachthandig is geen woord.” Er wordt meteen een flinke dreun uitgedeeld. Het hoofd van de gijzelaar klapt naar achteren. “Gaan wij bijdehand doen?! Jij hebt jouw keuze dus gemaakt.” Dezelfde man gaat nu met een gebalde vuist vlak voor Lucas staan. Hij draagt een leren jas en ziet er gedrongen uit. “Wij hebben jouw stukje in de krant gezien. Daarin zeg jij dat de politie de jacht heeft ingezet op de betrokken criminelen. Achter wie zit de politie aan? Vertel op! Of wil jij nog meer?” Het hoofd van Lucas staat scheef, want hij is nog aan het bijkomen van de eerste knal. De gijzelaar zet het hoofd even later zelf weer rechtop middels zijn nekspieren. “Ik heb geen flauw idee achter wie de politie aan zit! Denken jullie nu werkelijk dat de politie namen aan mij gaat geven? Was het maar waar, dan had ik die ook kunnen publiceren...”

About the author

Bernd Klein (1989) hield als kind al van spannende en verrassende verhalen. Na jaren van experimenteren met schrijven, heeft hij alle ideeën gebundeld in zijn
eigen thriller. Het avontuur speelt zich nota bene af in zijn eigen stad Zwolle en omstreken. Met dit boek gaat een lang gekoesterde wens in vervulling en als het aan Bernd ligt, is dit niet het laatste boek van zijn hand.

Reviews

2021-02-27 17:56:13 | By: L. Egbers | Rating:
Een schitterend boek wat zich grotendeels afspeelt in mijn geboorte- en woonplaats.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De geknakte primeur - Misdaad en bedrog in Zwolle

Author:

Bernd Klein

Category:

Thrillers

Number of pages:

326

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-12-2020

ISBN:

978-94-640-3898-9 / 9789464038989

Price:

€ 23,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)