Cover voorkant
Overleven in een jungle vol emoties
Overleven in een jungle vol emoties

Overleven in een jungle vol emoties

Monsieur Malad’homme

Category: Biographies
  • (1)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vreugde, verdriet, angst, woede, verbazing en afschuw. Een greep uit de emoties die in dit boek voorbijkomen. In meer dan vijftig vlotte anekdotes vertelt deze open docent in geuren en kleuren hoe hij de eerste tien jaren in het middelbaar onderwijs heeft ervaren. U kunt niet anders dan meelachen en meehuilen met deze anekdotes. Herkenbaar, maar in sommige gevallen ook zo onwerkelijk. Overleven in een jungle vol emoties beschrijft dan ook prachtig hoe deze economiedocent deze jaren heeft overleefd. Een must read voor iedereen die ooit op school gezeten of gewerkt heeft.

From the book

Tijdens de bustochtjes kwamen Laura en haar vriendinnetjes steeds vaker even bij ons buurten. Even gezellig praten en dan gingen ze weer. Later die week zaten we wat te eten bij het Louvre. Het was heerlijk weer, dus we zaten met de collega’s lekker buiten op het terras. Gelukkig hadden we een plekje kunnen bemachtigen. Laura kwam langs met een waterpistooltje. Na twee keer waarschuwen bedacht ik me niet en rende op mijn nette schoenen achter haar aan. Toen ik haar te pakken had, doopte ik haar hoofd in de fontein aldaar. Ze kon er wel om lachen, net als de rest van de groep.

De week liep ten einde. We hadden een prachtige week gehad. Bij het verlaten van de bus bedankten de leerlingen ons. De meeste dan. Laura kwam ook nog even met haar moeder aanlopen. Moeder bedankte voor de goede zorgen.

‘Geen dank hoor. We hebben het leuk gehad toch?’

‘Ja hoor meneer, was echt een superweek. En mama, ik ga met hem trouwen.’

Ik begon te lachen. Zo was ze de hele week al aan het ouwehoeren. Moeder lachte ook mee.

‘Ik ben blij dat je het leuk hebt gehad,’ voegde moeder daaraan toe.

Na een laatste week met wat vergaderingen, liep ik de school uit. Laura stond op haar moeder te wachten. Een paar vriendinnetjes stonden er ook nog. Ik groette de dames, maakte een klein praatje en wenste ze een fijne vakantie.

‘Jij ook, schatje!’ riep Laura terwijl ze een luchtkus gaf.

Het was toch ook wel grappig hoe ze het bracht dacht ik nog. In auto bedacht ik me ook dat dit niet normaal was. Ik dacht ook dat het niets was. Bovendien was het zomervakantie. Rust!

Na de zomervakantie zat ik in een tussenuur in mijn lokaal. Ik was mijn lokaal nog wat anders aan het inrichten en was wat kopieerwerk aan het ordenen.

‘Hoe is het met u dan?’

‘Laura en Sylvana, hoe is het met jullie?’

About the author

Aan Monsieur Malad’homme werd de vraag gesteld hoe lang hij al werkzaam was in het onderwijs. Hij besefte zich dat het toch eigenlijk wel een jubileum was. Namelijk al tien jaren was hij in het onderwijs werkzaam. Vele anekdotes schoten hem te binnen. Een prima gelegenheid om dat eens te gaan bundelen. Al die verhalen die het op verjaardagen zo goed deden, maar ook de gebeurtenissen die hij liever niet had meegemaakt komen in dit boek voorbij. Op zijn eigen humorvolle, maar tevens respectvolle manier vertelt hij hierover. Niet om vooroordelen over het onderwijs weg te nemen, maar om te vertellen hoe hij het beleefd heeft.

Reviews

2021-02-08 21:33:01 | By: marjan | Rating:
Prachtig,herkenbaarboek, je blijft erin lezenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Overleven in een jungle vol emoties

Author:

Monsieur Malad’homme

Category:

Biographies

Number of pages:

184

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

29-01-2021

ISBN:

978-94-643-1611-7 / 9789464316117

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)