Cover voorkant
Trojaanse Partners - Memoires van een bedrijfsrechercheur
Trojaanse Partners - Memoires van een bedrijfsrechercheur

Trojaanse Partners - Memoires van een bedrijfsrechercheur

Patrick Baas


€ 25,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Trojaanse Partners neemt u mee door de spannende wereld van de bedrijfsrecherchebranche waarin bedrijfsspionage, gewapende overvallen, diefstal, fraude, verraad, leugens en bedrog aan de orde van de dag zijn. De titel - verwijzend naar het Paard van Troje - is een symbolische verwijzing naar de gevoelens en visie van de vaak verward achtergebleven slachtoffers in de richting van de verdachten en de daders. Voor hen blijft het vaak onbegrijpelijk hoe een persoon of zelfs meerdere personen waar zij ooit zoveel vertrouwen in hadden, hen zo genadeloos op financieel en emotioneel vlak konden benadelen. Maar al is de leugen nog zo snel...
Trojaanse Partners is een non-fictie verhalenbundel waarin de auteur zijn waar gebeurde belevenissen en de daarbij toegepaste onderzoeksmethodes beschreven heeft. Om professionele redenen en uit respect voor de privacy van zowel slachtoffers als daders, zijn hun namen in deze uitgave veranderd.

From the book

Een audit, ofwel veiligheidsscan, is een doorgaans zeer interessante doorgaans zeer interessante werkzaamheid om uit te voeren. Je bezoekt een bedrijf en keert deze werkzaamheid om uit te voeren. Je bezoekt een bedrijf en keert deze geheel binnenstebuiten. Er wordt daarbij puur gelet op de veiligheid op geheel binnenstebuiten. Er wordt daarbij puur gelet op de veiligheid op het gebied van gewapende overvallen, agressie, interne en externe frau- het gebied van gewapende overvallen, agressie, interne en externe fraudegevoeligheid en winkeldiefstal. In veel gevallen komt de wens om degevoeligheid en winkeldiefstal. In veel gevallen komt de wens om bezocht te worden door de klant zelf maar in enkele gevallen gebeurt bezocht te worden door de klant zelf maar in enkele gevallen gebeurt dit door het hoofdkantoor. In dat laatste geval is niet iedere ondernemer even blij met onze komst. Uiteraard zijn wij, naast voorzien van een geldige recherchepas, ook voorzien van een schriftelijk bevel tot onderzoek vanuit het hoofdkantoor. De ondernemer mag ons in zoʼn geval geen strobreed in de weg leggen. Tijdens de onderzoeken stuiten wij nogal eens op ongeloofwaardige nalatigheden, naïviteit en een groot gebrek aan discipline, netheid en structuur. Zo herinner ik mij nog een bezoek aan een bedrijf in Culemborg waar zowel mijn nieuwe werkgever Wim Rikken*, zijn zoon Marco en ik alle spionnetjes en cameralenzen aan de achterzijde van het pand met onze handen dichthielden. Vervolgens belden we aan en werd – zonder vrij zicht van binnenuit! – de deur voor ons opengezet. De oude dame die dit deed kende ons niet. We waren volslagen onbekenden voor haar, maar zonder iets te vragen begroette ze ons en liep ze terug naar haar afdeling. Wij stonden op dat moment in een verlaten magazijn en konden ongezien binnen het bedrijf alle kanten op. Een zelfde incident gebeurde ooit eens op een andere locatie in Nederland. Ik had mezelf gekleed in een spijkerbroek met een T-shirt en droeg een baseballpet en een zonnebril. Eenmaal aangebeld maakte een dame de achterdeur open waarop ik haar – kauwgom kauwend - begroette en zonder verder iets te zeggen doorliep. Links van mij zag ik de deur naar een kantoorruimte. Ik liep de trap op en zag dat zich links van mij de kluisruimte bevond en voor mij de ruimte waar zich de beveiligingsapparatuur bevond. Een collega van mij beweerde dat zijn recordtijd om van een geopende achterdeur naar de bedrijfskluis te komen slechts zeven seconde bedroeg.

About the author

Bedrijfsrechercheur, veiligheidsadviseur en auteur Patrick Baas is eigenaar van Xeragon Recherchediensten & Risk Management in Oss. Voorheen was hij jarenlang werkzaam bij recherchebureau T&AR in Druten. Hij werkte en trainde samen met ex-agenten en leidinggevenden van diverse politiekorpsen, ex-elite militairen, privé-detectives en voormalige werknemers van nationale en internationale inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Baas werd in 2013 vanuit Okinawa-Japan bekroond met de eretitel ʻprofessor in de krijgskunstenʼ.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Trojaanse Partners - Memoires van een bedrijfsrechercheur

Author:

Patrick Baas

Category:

Popular Science

Number of pages:

408

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

17-02-2021

ISBN:

978-94-640-3880-4 / 9789464038804

Price:

€ 25,99

Language

Dutch