Stilte in de oorlog

Yoshua aan de Wiel

Category: Novels

€ 23,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De stilte is verbroken, een aanslag heeft een gat geslagen in de samenleving. Opgeëist door de terroristengroep NaFa. Voor de veteraan Raymond Deer is het persoonlijk, hij heeft al veel verloren in de strijd tegen NaFa in Irak. In die oorlog leidt hij een Amerikaans team om de stad te bevrijden van het schrikbewind van NaFa. Thuis neemt Raymond in zijn gedrag de oorlog met zich mee, maar hij houdt het verborgen voor zijn vriendin Roos. Hun relatie komt op het spel te staan als Roos een boekje vindt. In dit boekje leest Roos wat Raymond heeft meegemaakt in de oorlog. Als een vriend van Raymond, die zijn zoon bij de aanslag verloren heeft, het leven dreigt op te geven, is het verhaal compleet.

From the book

De Amerikaanse troepen zijn net aangekomen op hun basis in Irak. Maar de omgeving is niet veilig. NaFa strijders schuilen zich achter de zandduinen. In het zand, zijn mijnen gegraven. De Amerikaanse commandant wilt dat er niemand zich buiten het hek betreedt. Toch is er een Amerikaanse soldaat die van de basis afloopt. Onder hem gaat een mijn af, hij raakt zwaar gewond. De broer van Raymond, Carter, rent naar de gewonde soldaat. Carter gooit zichzelf naast de soldaat in het warme zand, hij laat zijn wapen los. Carter trekt zijn shirt uit en duwt het tegen één van de vele wonden van de soldaat.
“Kom op!”, roept hij.
Het geluid van de ontploffing trok niet alleen de aandacht van de Amerikaanse soldaten, ook nabij gelegen vijanden zijn alert door het harde geluid. De gewonde soldaat wordt door een sluipschutter van NaFa doodgeschoten, Carter verbergt zich achter het lijk. De Amerikaanse commandant heeft er een scherpschutter bij geroepen. Zijn eerste schot mist op een haartje, dit geeft de scherpschutter van NaFa de kans nog één schot te maken. Een hard geluid klinkt door de lucht. Dan schiet de Amerikaanse scherpschutter die van NaFa dood. Anthony en Raymond kunnen nu over het zand naar Carter rennen.
“Hij had me.”, kucht Carter.
Raymond doet zijn witte shirt uit, hij houdt het tegen de wond aan. Maar de kogel is door een slagader gekomen en vast komen te zitten in zijn lichaam.
“Kom op broertje, blijf bij me.”, spreekt Anthony.
“Het stopt niet.”, ziet Raymond het bloed door het shirt heen komen.
“Ik heb een medisch transport nodig!”, roept Anthony hard.
Twee hospieken zijn al onderweg vanuit het kamp, dit met een paar soldaten ter beveiliging. Scott blijft naar de duinen kijken.
“Hey! Blijf hier!”, slaat Anthony niet al te hard in het gezicht van Carter.
Carter drijft weg, hij heeft al heel veel bloed verloren. Zijn hart blijft het bloed pompen, maar dit druipt alleen nog maar uit zijn lichaam. Anthony trekt nu ook zijn shirt uit, Raymond drukt het hard op de wond.
“Hou vol, alsjeblieft.”, smeekt Anthony Carter.

About the author

Yoshua schreef zijn eerste verhaal al in groep 7. Op zijn zestiende jaar is het dan ook geen verrassing dat zijn allereerste boek uitkomt: Stilte in de tram. Zijn passie voor schrijven zit hem in het bloed. Zelf zegt Yoshua dat hij bij de nieuwe generatie literatuur schrijvers hoort. En dat statement is terug te lezen in zijn boeken.
“Ik zal mijn hele leven blijven schrijven, voor jullie en voor mezelf”, zegt Yoshua trots over zijn boeken.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Stilte in de oorlog

Author:

Yoshua aan de Wiel

Category:

Novels

Number of pages:

330

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

15-01-2021

ISBN:

978-94-643-1306-2 / 9789464313062

Price:

€ 23,50

Language

Dutch