Henk op weg

Henk Nijland

Category: Travel

€ 17,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Henk Nijland wilde eens tijd voor zichzelf vrijmaken. Een pelgrimstocht naar Santiago had hij altijd al willen maken. Hij beschrijft zijn besluitvorming om de tocht te maken en alleen op pad te gaan. De vraag blijft of hij de tocht naar Santiago de Compostela en Rome op een gewone Gazelle fiets met zeven versnellingen kan maken. Hoe komt hij over de Pyreneeën en de Alpen? Henk op weg is een gemakkelijk leesbaar boek. De lezer reist met hem mee en wordt deelgenoot van de avonturen die hij elke dag beleeft.

"Niet de afstand is belangrijk, maar de mensen die je ontmoet."

From the book

Het begin Ik slaap slecht. Morgen is het zover. De fiets staat in de kamer, tassen er al op. Nu wordt het echt. Niet meer af en toe een dag fietsen, maar gewoon elke dag. Om 7.00 uur stap ik uit bed, ga me wassen en scheren. Ik realiseer mij dat ik de vertrouwde omgeving voor zes tot zeven weken achter mij laat. Ik heb al maanden gezegd: wie mee wil, voor het afscheid, mag meefietsen tot het Looveer. Om 8.00 uur komen de eerste mensen binnen. Het is leuk. Het is emotioneel. Het is geweldig. Ik zal de namen niet allemaal noemen, maar zo’n 30 vrienden en kennissen staan op de stoep, komen in huis. Ik heb gezegd dat wij om 8.30 uur zouden vertrekken. Wil, mijn vrouw, heeft 8.00 uur aangegeven. We wachten tot 8.30 uur, drinken koffie en maken foto’s. Tineke maakt foto’s voor de Duivenpost. Om 8.30 uur is het zo ver. We vertrekken naar het Looveer. Ik rijd met mijn kleinzoon Jurre voorop. Een prachtig gezicht al die fietsers door Loo en over de Loodijk. Als we het Looveer naderen ligt de pont aan de overzijde. Wat een verrassing; Henk van Boxem staat er met zijn accordeon te spelen. Het wordt nog gezellig. Het vertrek komt snel. Ik kus mijn vrouw. Omhels mijn zoon en dochter, die haar tranen niet kan bedwingen. Als laatste ga ik op de pont. We zwaaien over en weer.

About the author

"Ik werd op 9 februari 1944 te Heino geboren. Na mijn middelbare schoolopleiding werkte ik niet alleen in Nederland, maar ook op een boerderij in het Duitse Munster. In 1963 koos ik vrijwillig voor een opleiding tot commando bij het Korps Commandotroepen in Roosendaal. Daarna werkte ik 25 jaar als assistentbiologischonderzoek bij het Rijksinstituut voor Natuur (RIN) in Arnhem. In 1992 werd ik gevraagd als fulltime wethouder in de gemeente Duiven. Dertien jaar vervulde ik deze functie en ging in 2005 op 62-jarige leeftijd met wachtgeld. Ik kreeg tijd om te gaan fietsen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Henk op weg

Author:

Henk Nijland

Category:

Travel

Number of pages:

222

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

04-12-2009

ISBN:

978-94-608-9211-0 / 9789460892110

Price:

€ 17,45

Language

Dutch