Cover voorkant
De wereld is gebroken
De wereld is gebroken

De wereld is gebroken

Sabine Brons

Category: Young Adult
  • (1)

€ 23,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De 16-jarige Anouk wordt door haar oudste zus opgesloten in een kamer. Deze kamer zorgt ervoor dat Anouk niet veroudert en dus ook niet dood gaat, voor dertig jaar lang. Als Anouk deze kamer uitkomt, blijkt dat haar op een na oudste zus, Skye, een oorlog is gestart.

Anouk komt terecht in een bijna verwoeste wereld. Ze zal haar zus moeten vinden en een einde moeten maken aan deze oorlog, maar heeft ze het in zich om haar eigen familie te vermoorden?

From the book

‘Heb je een doekje nodig, prinses? Of zal ik even wat verband halen?’
‘Heb je echt een doekje?’ vroeg Anouk zachtjes. Eindelijk keek ze naar hem op. Hij schudde zijn hoofd en lachte op een huiveringwekkende manier. Er was niks grappigs aan zijn lach, het was eerder intimiderend. Anouk voelde zich nog kleiner worden.
‘Natuurlijk heb ik geen doekje. Heb je nog nooit bloed aan je handen gehad?’ De jongen stopte zijn pistool weg. ‘Ga naar huis, prinses.’
Blozend - en een beetje boos, omdat ze erin getrapt was - keek ze weer naar haar schoenen. ‘Ik kan niet naar huis.’ Ze hoorde net zo goed als hij dat haar stem zacht en piepend was. Het enige nadeel van deze nieuwe situatie, was dat hij een pistool had. Anouk ergerde zich aan hem, maar tegelijkertijd wist ze dat hij op dit moment haar enige hoop was om te overleven. ‘En noem me geen prinses,’ zei ze er zachtjes achteraan.
‘Hoezo kan je niet naar huis? Zelfs daklozen hebben hier een thuis.’ De jongen keek Anouk achterdochtig aan.
‘Zijn er daklozen in Nederland?’
‘Nee, in Tokio.’
Anouk wilde er tegenin gaan, maar wist zich nog net in te houden. Ze hield zich niet in voor hem, maar voor zichzelf. Anders liep hij misschien weg. En ze deed er alles aan om die eenzaamheid van net te voorkomen.

About the author

Sabine was nog maar dertien toen ze aan dit boek begon en heeft het op haar vijftiende voltooid. Eerst was dit verhaal nog maar een fantasie, tot ze werd aangemoedigd het ook op te schrijven. Schrijven is voor Sabine begonnen toen ze in groep acht een schrijfopdracht kreeg. Sindsdien heeft ze de pen nooit meer losgelaten, en is ook niet van plan dat ooit wel te doen. Inspiratie haalt ze overal vandaan, van losse gesprekken tot personen in haar nabije omgeving.

Reviews

2021-02-01 07:28:18 | By: N Hooijer | Rating:
Dit is zo"n boek die je bijna niet weg kan leggen. Je wil weten hoe het verder loopt. Spannend en met verrassende plotwendingen en creatief geschreven. Een echte aanrader voor iedereen die van een spannend boek houd.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De wereld is gebroken

Author:

Sabine Brons

Category:

Young Adult

Number of pages:

300

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

29-01-2021

ISBN:

978-94-643-1513-4 / 9789464315134

Price:

€ 23,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)