Cover voorkant
Deus Vult - Zonder Gods Genade
Deus Vult - Zonder Gods Genade

Deus Vult - Zonder Gods Genade

Christian Meadow

Category: Novels
  • (6)

€ 23,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoop, vertwijfeling, verraad en passie In de hoge middeleeuwen.
1093, overspoeld door verdriet en weemoed trekt Alston in het gezelschap van zijn trouwe vriend Johan terug naar Vlaanderen. Door een tragische gebeurtenis belanden ze in de kerkers van de burcht van Godfried van Bouillon.
Ondertussen roept Paus Urbanus II op tot een heilige kruistocht tegen de ongelovigen in het oosten. De daaropvolgende gebeurtenissen, zullen onze geschiedenis een definitieve en onomkeerbare wending geven.
Tijdens de hardvochtige tocht naar het oosten twijfelt Alston meermaals aan zijn geloof, maar bezit de macht, noch de moed, om er tegen in te gaan. Hij wordt meegezogen in een web van politieke intriges, religieuze leugens en een bittere strijd om zijn eigen vege lijf te redden.

From the book

We werden naar een groot plein in een buitenwijk van Samarkand gebracht en als vee in houten hokken gedreven. Hier heerste een drukte van jewelste, er stonden drie grote houten podia waarop de eerste koopwaar van de dag al werd tentoongesteld. Telkens als er verse slaven werden opgevoerd, begon het luidruchtige bieden van de opkopers. Op het grootste podium verschenen aan elkaar geketende mannen en deze werden per lot met tientallen gelijktijdig verkocht. Ik zag grote gespierde blanke mannen met rood haar en een door de zon verbrande huid. Naast het podium, en klaar om aangeboden te worden, stonden kleine pezige kerels met getaande ronde gezichten en schuinstaande oogleden. Verschillende vreemde snuiters met een ravenzwarte huid werden reeds geboeid weggeleid. Zonder uitzondering werden ze verhandeld en meteen als beesten vooruit gedreven door wild schreeuwende drijvers.

Op de twee kleinere houten platformen werden de slaven individueel verhandeld. Huilende kinderen werden losgerukt van hun jammerende moeders en machteloze vaders om als huisknecht verkocht te worden. Jonge meisjes en jongens moesten naakt het platform op en werden gedwongen zich rond te draaien en verschillende poses aan te nemen tot groot jolijt van de geïnteresseerden. Het was een walgelijke vertoning, waarbij er van enige menselijkheid geen sprake was.

De lokale bevolking ervaarde deze slavenmarkt kennelijk als een leuke afwisseling in de dagelijkse sleur. Aan de rand van het plein hadden verkopers van etenswaren en heerlijk ruikende qahwah zich opgesteld en deden gouden zaken. Sommige omstaanders staarden wellustig naar de naakte slaven. Anderen vonden de drukte dan weer leuk en schepten er plezier in om de slaven te jennen. Spelende kinderen liepen al lachend kris kras over het plein. Goed geklede handelaars, die begeleid werden door hun bewakers en persoonlijke slaven, raakten het na harde onderhandelingen eens over de prijs. Maar er stonden eveneens enkele gesluierde vrouwen die met hun doordringende hazelbruine ogen alles aandachtig in de gaten hielden. De beter gestelde dames zaten of lagen in hun draagstoelen en werden door luchtige doeken aan het zicht onttrokken.

About the author

Christian Meadow is een debuterende Belgische schrijver. Hij groeide grotendeels op in Duitsland, waar hij tevens een belangrijk deel van zijn professioneel leven doorbracht. Hij werkt momenteel in Antwerpen als leidinggevend ambtenaar en woont in Limburg. De trilogie ‘Deus Vult’ is zijn eerste werk: na lang aarzelen en een jaar opzoekingswerk heeft hij zich uiteindelijk overgegeven aan zijn nieuwe passie: schrijven.

Reviews

2021-03-12 14:44:15 | By: Marleen Pauwels | Rating:
Ik heb de drie boeken van de trilogie Deus Vult met veel plezier gelezen , maar dit boek vind ik het beste. Het boek leest vlot, is spannend, soms romantisch. Mooi einde.
Een aanrader. Veel succes aan de schrijver !

2021-03-10 14:21:28 | By: Ronny | Rating:
Een meer dan waardige afsluiter van een schitterende trilogie.
Er zijn al minder goede boeken verfilmd (just saying)!

2021-03-06 14:26:32 | By: Dennis | Rating:
Toen ik eraan begon, heb ik nog even de laatste 20 bladzijden van deel 2 gelezen, meer had ik niet nodig om mij terug weg te laten glijden in het verhaal. Een zeer mooie prestatie en het smaakt naar meer, blijven schrijven.

2021-03-06 14:48:42 | By: Heike | Rating:
Wat een apotheose! Telkens als je denkt, beter wordt het niet, doet de auteur er nog een schepje bovenop en laat hij Alston in het volgende waanzinnige avontuur belanden. Het is werkelijk een mooi coherent geheel waarbij de zaadjes die in deel 1 of 2 werden gezaaid, harmonieus samen tot bloei komen in deel 3. Knap gedaan!

2021-02-13 11:43:04 | By: Cliff | Rating:
Vooraleer mijn mening op deze site te zetten wilde ik het volledige verhaal lezen. Dus dat is ondertussen gebeurd. Waar moet ik beginnen? Het is zondermeer bijzonder, ik kan me niet herinneren dat ik voordien ooit zo'n meeslepend, spannend en bijwijlen grappig avontuur heb gelezen. Het verhaal valt nooit stil en de plotwendingen zijn steeds weer verrassend. Dat neemt niet weg dat ik af en toe wel eens boos was op de schrijver, gezien niet elk personage de laatste bladzijden haalt. Ik hoop voor mezelf dat dit boek geen eendagsvlieg was, maar dat er nog anderen mogen volgen.

2021-02-10 14:32:52 | By: Duverger Wim | Rating:
Boek leest zeer vlot. Ik ben onder de indruk van de schrijfstijl, zeker voor een debuut.



Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Deus Vult - Zonder Gods Genade

Author:

Christian Meadow

Category:

Novels

Number of pages:

280

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

29-01-2021

ISBN:

978-94-643-1610-0 / 9789464316100

Price:

€ 23,50

Language

Dutch

Rating:

  • (6)