Luisterversjes van Oma Boekentas - Weer wat wijzer

Gert Geurtsen

Category: Children books

€ 21,99
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ook in dit tweede versjesboek weet voormalig kleuterjuf Gert Geurtsen, alias Oma Boekentas, de leefwereld van kinderen goed te treffen en hiermee ook hun aandacht weer te wekken. Met het rijmschema zorgt ze voor een fijn ritme dat tijdens het voorlezen gevolgd kan worden. Oma Boekentas stelt op knappe wijze simpele vragen over ingewikkelde dingen, zoals in het versje over het lichaam, op een manier zoals kinderen dat ook zouden doen. Dit nodigt hen vervolgens uit om deze vragen ook daadwerkelijk te stellen. Door deze aanpak wordt een doel bereikt: het hongerig maken naar kennis. En daarbij kunnen deze versjes ook weer leiden tot leerzame gesprekken tussen kind en volwassene!

From the book

Spiegelbeeld


Wanneer ik in de spiegel kijk,

kan ik mezelf goed zien.

Tenminste: aan de buitenkant.

Ik geef mezelf een tien!

Ik ben bijzonder goed gelukt,

want alles aan mij klopt.

En heus, mijn eigen spiegelbeeld

heeft mij nog nooit gefopt.


Maar ben ik bij een waterplas,

dan heeft mijn beeld een gril.

Het laat mij zien, maar op zijn kop.

Wat zorgt voor dat verschil?

Kiest hij gewoon voor anders

of is het wat hij zelf ziet?

Ik vind het wel een leuk gezicht,

maar snappen doe ik ’t niet.

About the author

Al vroeg werd het zorginstinct van Gert Geurtsen geprikkeld. Ze voelde zich als een moederkloek, wakend over haar vijf zussen. Uiteraard waren deze hier lang niet altijd blij mee. Later was ze meer in haar element: als kleuterjuf, een rol die haar op haar lijf was geschreven.
In haar vrije tijd deed ze veel en afwisselend vrijwilligerswerk, en schreef ze onder andere liedteksten voor musical en voor muziektheater. Daarnaast schreef ze een volledige gezinsmusical.
Haar passie voor het (kleuter)onderwijs voelt de 66 jarige schrijfster nog steeds. Daarom startte ze drie jaar geleden op Facebook de onderwijs groep oma boekentas’ onderwijs thema’s, waar ze leerkrachten met veel toewijding inspireert met onderwijsnieuws, ideeën en tips. Ze kreeg veel plezier in het schrijven van versjes en poppenkastverhaaltjes.
Dat resulteerde in een eerste boek: Luisterversjes van Oma Boekentas - Wereldwijs Worden, nu gevolgd door Luisterversjes van Oma Boekentas - Weer wat wijzer. Omdat kinderen graag willen weten, en dat moet je altijd serieus nemen!

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Luisterversjes van Oma Boekentas - Weer wat wijzer

Author:

Gert Geurtsen

Category:

Children books

Number of pages:

100

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover A4

Release date:

26-02-2021

ISBN:

978-94-643-1017-7 / 9789464310177

Price:

€ 21,99

Language

Dutch