Cover voorkant
Ridder Tarik en Draak
Ridder Tarik en Draak

Ridder Tarik en Draak

Frea Zuijdendorp & Elke-Anouk Verbakel

Category: Picture books
  • (1)

€ 22,99

Free shipping

Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tarik is een jongen van zes jaar. Hij wil heel graag een stoere ridder worden. Hij denkt hier veel over na. Zou hij wel sterk genoeg zijn? Op een dag vraagt opa aan Tarik of hij mee gaat naar één van de torens in het kasteel. Een grote houten kist komt tevoorschijn. Wat zou er in zitten? Tariks ogen worden groot... . Wat wil hij graag een ridder worden.  Maar ridder word je niet zomaar, daar moet je wel iets voor doen! Draak gaat Tarik helpen bij zijn moeilijke opdrachten. En dan ineens is er een indringer in het kasteel.... .

Een mooi prentenboek over vriendschap en vertrouwen hebben in jezelf.

From the book

Samen met Draak loopt Tarik naar buiten. In de wei bij het kasteel staat een paard. Tarik legt Draak zijn eerste opdracht uit:
‘Ik moet een harnas aantrekken, op het paard klimmen en dan een stukje in de wei rijden! Ik weet niet of ik dat wel kan hoor, Draak. Dat paard is wel heel groot en hoog.’
‘Natuurlijk kun je dat! Ik ga je helpen. Bovendien ben jij zelf ook heel groot en sterk, Tarik! Je kunt het!’ roept Draak.
Tarik hijst zich in het harnas. Wat is dat harnas strak en zwaar. Hoe komt hij nu op het paard?
Draak kijkt hem met grote ogen aan. ‘Tja, laat me nadenken,’ zegt hij. Dan heeft Tarik een idee. ‘Ik klim gewoon op je grote poot en dan geef jij mij een zetje!’ Draak is enthousiast en bukt naar voren. Het paard staat geduldig naast Draak en Tarik te wachten.
Tarik klimt met één voet op de grote klauwen van Draak. Maar oh jee, wat gebeurt er? Draak is veel te sterk en hoepla daar vliegt Tarik met een grote zwiep over de rug van het paard. Nu ligt hij naast het paard in plaats dat hij op zijn rug zit. Tarik komt overeind en kijkt bezorgd. ‘Hoe moet het nou?’ schreeuwt hij. ‘Zo word ik nooit ridder!’
Draak moet een beetje lachen en antwoordt zachtjes : ‘Ik ken mijn eigen kracht niet. Maar joh, proberen we het gewoon nog een keer.’ Opnieuw klimt Tarik met harnas en al op de grote klauw van Draak.
Eén, twee huppekee en dan zit Tarik op de rug van het paard. Wat is dat paard groot en wat zit hij hoog. Maar ineens ziet hij het... hij zit achterstevoren op zijn paard! ‘Zou de opdracht nu wel goed zijn? Word ik nu wel een ridder?’
‘Tuurlijk wel, Tarik! Jij kunt er niets aan doen dat ik je verkeerd om in het zadel heb gezet.

About the authors

Elke-Anouk Verbakel werkt in het dagelijks leven als freelance illustratrice en is grafisch vormgeefster. Ze maakt de prachtigste tekeningen en heeft een geheel eigen stijl van illustreren. Frea Zuijdendorp is al jaren leerkracht in het basisonderwijs. Tijdens het schrijven van kinderboeken kan ze haar fantasie alle ruimte geven. Ze heeft al eerder twee kinderboeken geschreven:  Victorie, het familiegeheim uit de Tweede Wereldoorlog’ en ‘Mooi, Slim & Dapper’.

Elke- Anouk en Frea kennen elkaar al jaren. Hoe gaaf om samen een prentenboek  te maken. Een schitterend en creatief proces vol wederzijdse inspiratie.

Reviews

2021-03-11 18:08:30 | By: Yvonne Hartman | Rating:
Gewèldig mooi! Wat een leuk, vrolijk en spannend verhaal.
En prachtig geïllustreerd.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ridder Tarik en Draak

Authors:

Frea Zuijdendorp & Elke-Anouk Verbakel

Category:

Picture books

Number of pages:

38

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover A4

Release date:

26-02-2021

ISBN:

978-94-643-1086-3 / 9789464310863

Price:

€ 22,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)