Onzichtbaar

Alissa Smulders

Category: Health
  • (1)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Onzichtbaar is een dagboek, waarin Alissa schrijft over haar strijd met de ziekte anorexia. Ze vertelt over haar twijfels en angsten. Haar gedachten bestaan vooral uit eten, niet eten en hoe ze daarover de controle behoudt. Tijdens verschillende behandelingen probeert ze haar ziekte te overwinnen. Want ze weet zelf dat het zo niet langer gaat, dat haar lichaam het op den duur zal begeven. Ze wil weer rust ervaren en niet constant hoeven nadenken over eten en vooral niet eten. Maar wil Alissa de controle wel loslaten? Wil ze wel terug naar een normaal gewicht? Altijd komt die angst weer naar boven dat het zal mislukken en dat ze iedereen teleur zal stellen.

From the book

Eenmaal thuis vertrekt hij vlug naar zijn werk, terwijl ik nog wat spullen pak voor mijn werk. En ik pak nog snel wat uit de kast om op te kauwen zonder te slikken. Voor de smaak, voor het gevoel, om mijn hoofd voor de gek te houden? Ik dacht dat het niemand opviel, tot ik zag dat een bakje waarin ik wat had verstopt opeens hoger in de prullenbak lag. Zou hij het gezien hebben?

En op dat moment, terwijl mijn darmen wederom boos worden van de pillen, ik mezelf gek maak met kauwen en de angst me overvalt dat het gaat opvallen, gehuld in een dik vest en het nog superkoud hebbende... Op dat moment bedenk ik me: ik zou het van de daken willen schreeuwen. Ik, met mijn gewicht als zijnde een normale lichaamstemperatuur. Ik zou het willen roepen, ik zou willen smeken: “Help me! Zie me! Ik kan dit niet alleen, ik kan dit geen jaren meer volhouden.”

De eeuwige blikken als ik ergens ben, ik voel me zo overbewust van mezelf, alsof iedereen die me ziet lijkt te denken: die is gek, zie je hoe mager ze is? En dat is wel het laatste wat ik wil. Ik zou juist willen dat mensen het niet zagen. Dat ik mezelf niet gek hoef te maken en dat ik gewoon weer onbezorgd ergens heen kon gaan zonder te hoeven denken aan eten, niet eten, wat mensen van me denken, of het op gaat vallen dat ik mager ben, dat ik gek doe, dat ik gek ben. Het voelt als een negatieve spiraal.

About the author

Alissa Smulders (1988) groeide samen met haar zus op bij haar ouders in Brabant. Nadat ze uit huis ging, trouwde ze en kreeg ze met haar man een zoon. Al van jongs af aan was Alissa zeer zorgzaam en ontzettend creatief. Ze slaagde met vlag en wimpel voor de toelatingsexamens van diverse kunstopleidingen. En na enkele jaren in de zorg te hebben gewerkt, startte ze haar eigen bedrijf met kinderkleding. De kledinglijn met de voor Alissa kenmerkende kleurencombinatie van zwart-wit was een succes. Haar zoontje was daarbij haar grote inspiratiebron. De voorliefde voor schrijven was er altijd al bij Alissa. Ze hield diverse blogs bij, waarvoor ze onder andere schreef over kinderkleding, vegan eten, het dagelijkse reilen en zeilen van haar gezin en de zwart-witte aanwaaipoes Siep.

Reviews

2021-04-30 15:00:16 | By: Esther de Bruin-Libregts | Rating:
Ik heb dit boek in één stuk uitgelezen. Toen ik begon met lezen kon ik niet meer stoppen.
Ik snap de gedachtegang van Alissa, maar wat moet dit een ontzettende heftige, moeilijke en zware periode zijn geweest voor Alissa, Martin en andere betrokkenen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Onzichtbaar

Author:

Alissa Smulders

Category:

Health

Number of pages:

156

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

23-04-2021

ISBN:

978-94-643-1324-6 / 9789464313246

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)