Geef mijn leven terug! - Een zoektocht naar de stalker

Johnny Voesenek

Category: Youth books
  • (2)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat doe je als je tweelingbroer je, voordat hij in een kunstmatige coma wordt gebracht, vraagt om zijn succesvolle leven op social media en in de hockeywereld over te nemen? Dan zeg je natuurlijk ja.
Milan kruipt in de huid van Lucas om diens leven als influencer en hockeyer voort te zetten. Succes lacht hem toe. Hij vindt het heerlijk om populair te zijn, maar het leven van een bekend persoon heeft ook zo zijn donkere kanten. Milan ontdekt dat er veel vreemde berichten en oproepen op de telefoon van Lucas binnenkomen en voordat hij het weet, bevindt hij zich in een overweldigende zoektocht naar de stalker van zijn broer Lucas.

From the book

‘Waar denk jij dat je mee bezig bent?’ schreeuwt Vivianne met een kwade toon in haar stem. Milan schrikt van zijn moeder en hij laat de telefoon van Lucas uit zijn handen vallen. ‘Dit is de telefoon van Lucas,’ gromt Vivianne. ‘Mam, kom even op bed zitten, want ik moet je iets vertellen.’ Vivianne luistert gehoorzaam en gaat naast haar zoon op het bed van Lucas zitten. ‘Mam, het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar Lucas wil dat ik hem de komende dagen speel.’ Milan neemt de tijd en legt uit wat zijn broer hem heeft gevraagd. Vivianne onderbreekt Milan zo’n beetje na elk woord en het is erg vermoeiend om het aan haar uit te leggen. Vivianne houdt niet van liegen en oneerlijkheid. Ze heeft niet voor niets een rechtenstudie gevolgd. ‘Je weet dat dit identiteitsfraude is? Ik kan zo nog tien wetten opnoemen die je aan je laars lapt,’ zegt Vivianne betweterig. Ze staat helemaal niet achter haar zoon en dat is aan alles te merken. Er is een enorme afstand te voelen. Het is alsof Milan zich in een verhoor begeeft en dat hij net een misdaad heeft begaan. Eigenlijk is dat ook wel zo. ‘Ja, dat weet ik. Het is maar voor heel even en als het straks weer beter met Lucas gaat, dan kan hij weer verder met zijn leven.’ Vivianne blijft even stil en uiteindelijk knikt ze voorzichtig. ‘Ik ga het hier natuurlijk wel even over hebben met je vader. Als hij er niet achterstaat, dan gebeurt het niet,’ dreigt Vivianne. ‘Kijk mam! Iedereen lijkt het te geloven!’ Milan laat de berichten zien die binnenstromen. ‘Als jij je toch in het leven van Lucas gaat mengen, dan wil ik dat jij gaat uitzoeken hoe Lucas aan zoveel alcohol gekomen is.’

About the author

Johnny Voesenek (1994) is schrijver en docent van beroep. Hij heeft ervaring in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs (wiskunde) en in de internationale schakelklas (Nederlands als tweede taal). Als docent kent hij de wereld van jongeren en die wereld probeert hij realistisch weer te geven in een inspirerend verhaal. Eerder schreef hij het jeugdboek 'Dat ben ik niet!'. Johnny hoopt dat jongeren door zijn boeken het gesprek met elkaar kunnen aangaan over wellicht lastige onderwerpen.

Reviews

2021-03-09 11:07:44 | By: peter | Rating:
Jeugdboek over een zoektocht naar de stalker. Goed geschreven en prettig leesbaar. Je gaat helemaal op in het verhaal. Het heeft een verassend spannend einde.

2021-02-23 14:03:50 | By: ellie | Rating:
spannend, ontroerend, heel leuk om te lezenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Geef mijn leven terug! - Een zoektocht naar de stalker

Author:

Johnny Voesenek

Category:

Youth books

Number of pages:

172

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-02-2021

ISBN:

978-94-643-1025-2 / 9789464310252

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)