In de schaduw van de Schwanenturm - deel 2

Hilla van Onzen-Loock

Category: Novels

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In deze familieroman die een goedburgerlijke familie uit het Duitse stadje Kleve beschrijft, is in het eerste deel het verhaal van Theodor verteld. In het tweede deel kunnen we kennis maken met zijn nichtje Lena Brücker en hoe haar leven verloopt in de jaren van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Samen met haar man André doorstaat zij de verschrikkelijke oorlogstijd die zoveel mensen het leven zou kosten. Hoe herpak je je na deze tijd waarin je alles verloren hebt en de toekomst onzeker en troosteloos voor je ligt? In deze roman kunnen we lezen hoe een stad en haar bewoners uit de puinhopen herrijst en met kracht en godvertrouwen terug vindt in de normaliteit.

From the book

Qualburg 1936

Lena en André beleefden hun wittebroodsweken in een kleine bescheiden woning in Qualburg. Oualburg is een klein gehucht in de buurt van Kleve waar de dorpskern door een markante kerk gedomineerd wordt. Alleen op zondag zag Lena vanuit haar woning, hoe de kleine gemeenschap zich op het kerkplein verzamelde om de kerkdienst bij te wonen. De rest van de week was het stil. Soms zag ze iemand, die bloemen op het kleine kerkhofje neerlegde of iemand die voorbijfietste.
Lena verveelde zich. Zij miste haar baan bij Knops en het drukke stadsleven. André was hele dagen aan het werk als installateur en verwarmingsmonteur en kwam pas ‘s avonds thuis.
Aan die rust en stilte kwam op 28 juli 1937 een einde toen hun eerste zoontje geboren werd. Lena was dolgelukkig en zij noemden hun zoontje Toon. Het was een gezond en sterk kindje en Lena toonde hem trots aan haar familie. Het was het eerste kleinkind van Gertrud die zo gehoopt had, dat haar dochter Anne, die nu twee jaar getrouwd was, als eerste met een kindje zou komen. Bij de doopplechtigheid van de kleine Toon was de hele familie gekomen om de doop bij te wonen en Gerd en Eva waren peter en meter.
Het duurde niet lang en het tweede kindje kondigde zich aan.

About the author

In dit tweede deel tracht de auteur Hilla van Onzen – Loock, in Kleve geboren en vanaf haar huwelijk in Nederland wonend, haar Duitse familiegeschiedenis van de vorige eeuw te beschrijven. Door waargebeurde familieverhalen, aangevuld met Duitse en Kleefse geschiedenis, is het een boeiende roman voor de geïnteresseerde lezer geworden. In 2014 is zij begonnen aan de zoektocht naar de roots van haar familie van moeders kant. Door de herdenkingen, dat honderd jaar geleden het begin van de eerste wereldoorlog was, is zij zich ervan bewust geworden dat ook haar familie deel uitmaakte van die loopgravenoorlog. Haar grootvader Gerhard Brücker kende zij alleen uit de verhalen van haar moeder. Waar hij gesneuveld was en waar zijn graf is, was onbekend. Toen zij na een intensieve zoektocht in het noorden van Frankrijk zijn graf gevonden had, ontstond in haar het idee om de hele familiegeschiedenis op te zoeken en te beschrijven en daarvan houdt u nu het resultaat in handen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

In de schaduw van de Schwanenturm - deel 2

Author:

Hilla van Onzen-Loock

Category:

Novels

Number of pages:

268

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

23-04-2021

ISBN:

978-94-643-1318-5 / 9789464313185

Price:

€ 22,50

Language

Dutch