De Regenpoort - Toegang naar een ander leven

Fil Marbo

Category: Novels

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als Erik Portier naar Schotland reist, is dat eigenlijk een vlucht voor zijn eigen verleden. Na een paar verschrikkelijke gebeurtenissen, die hij heeft verdrongen, omdat hij er misschien niet geheel onschuldig aan is, moet hij met zichzelf in het reine zien te komen.
Wanneer hij door een mysterieuze poort ineens in een andere tijd terechtkomt en daar voor iemand anders wordt aangezien, wordt hij gedwongen over zichzelf na te denken. Door hulp van de vrouw van zijn dromen en een begripvolle geestelijke krijgt hij de kans eerlijk te zijn over zijn verleden. Zal hij die kans benutten?

From the book

Plotseling, van de ene stap naar de andere, staat hij in het volle zonlicht. Het duurt een fractie van een seconde voor hij het beseft. Dan staat hij stokstijf stil en kijkt voor zich uit naar een dal dat baadt in het zonlicht en waar geen druppel regen is gevallen. De asfaltweg onder zijn voeten, het gras in de berm en de bomen verderop zijn kurkdroog. Hoe is dit in Godsnaam mogelijk? Twee stappen terug regende het nog pijpenstelen. Hij kijkt om en zijn mond valt open van verbazing. Op geen meter afstand van hem regent het dat het giet en kan hij niet verder kijken. Het is net alsof hij naar een donkergrijs, kletsnat gordijn kijkt. Hij zet twee stappen terug en... staat vol in de regen, die in stralen van zijn capuchon en in zijn schoenen loopt. Weer draait hij zich om, zet twee stappen en... bevindt zich in de stralende zonneschijn, met een kurkdroge jas en schoenen aan. Nu duizelt het hem gewoon, of liever gezegd ongewoon. Wat is dit voor een magisch natuurfenomeen? En is het wel iets natuurlijks? Nu zet hij een stap terug en strekt zijn rechterarm uit, door het gordijn waar hij nu vlak voor staat. Duidelijk voelt hij hoe zijn hand en mouw kletsnat worden, maar als hij zijn arm schielijk terugtrekt, is deze op miraculeuze wijze onmiddellijk weer kurkdroog. Hij herhaalt deze vreemde pantomime nog een paar keer om zich ervan te vergewissen dat het echt zo gebeurt als hij het registreert, of denkt te registreren. Maar elke keer is het resultaat hetzelfde: een deel van zijn lichaam bevindt zich in de zon, het andere deel in de stromende regen. Alsof hij in een andere dimensie is gestapt, bedenkt hij ineens. Hee, waar komt die gedachte vandaan?

About the author

Fil Marbo woont met zijn vrouw in Valkenswaard en heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Na de lerarenopleiding, waar hij Nederlands en Engels studeerde, is hij gaan werken in het onderwijs, eerst op een mavo, later op een mbo-school. Sinds kort is hij met pensioen, wat hem de kans geeft nog meer tijd aan het schrijven te besteden.
Al sinds zijn jeugd schrijft hij onder een pseudoniem gedichten, songteksten, verhalen en romans. In zijn achtste boek vertelt hij het verhaal van een man, die worstelt met zijn verleden.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Regenpoort - Toegang naar een ander leven

Author:

Fil Marbo

Category:

Novels

Number of pages:

128

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

05-02-2021

ISBN:

978-94-643-1022-1 / 9789464310221

Price:

€ 18,50

Language

Dutch