Cover voorkant
Moodful - (En dan pas mindful)
Moodful - (En dan pas mindful)

Moodful - (En dan pas mindful)

Paulien van Roon

Category: Society

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Mindful, een modewoord. We zijn op scholen bezig kinderen mindful les te geven. Maar hoe is het met het gevoel van de puber?

Waarom zijn er zoveel verdrietige depressieve pubers op dit moment en wat kunnen ouders, scholen en de rest van de wereld daar aan doen? Daar gaat dit boek over. Een simpele methode om terug te komen in een rustig vaarwater, met hulp van je ouders.

Ouders, geef niet op. Het is jouw kind. Jij kent dit kind het beste. Als je intuïtie zegt dat dat niet is, heeft je intuïtie gelijk. Doe er dan iets aan.

From the book

Ik ontmoet ze op een sneeuwmiddag in januari. Wat ik dan al weet, is dat Bas onlangs in een afkickkliniek was en daar is weggestuurd, omdat ze hem betrapten met wiet. Dat lijkt mij nou niet zo raar, als je in een kliniek zit om af te kicken, maar ik ken hun beleid niet en probeer daar niet over te oordelen. Met zijn moeder had ik al aan de telefoon gesproken. Gelukkig niet als schooldirecteur, maar als mens, van vrouw tot vrouw, van vriendin tot vriendin.
Veel zaken wist ik al over hem. Onder andere dankzij veertig jaar ervaring in het onderwijs.
Tekenen van ODD, ADD, ADHD. “Hij heeft alles met dubbel D, behalve tieten,” is een grapje dat zijn moeder veelvuldig maakt.

Ik kom bij zijn moeder thuis, en Bas is in de tuin, heeft een muts op, rookt een sigaret en maakt een klein sneeuwpopje. Geheel volgens verwachting. Hij kent mij niet en weet niet hoe ik werk, hij heeft daarover geen oordeel, en treedt me onbevangen tegemoet.

About the author

Paulien van Roon haar verleden bestaat uit het schrijven van gedichten en zelfs een boekenweekgeschenk. Stukken schrijven voor tijdschriften en kranten behoort ook tot haar werk. Haar liefde is het maken van dichtbundels voor mensen die ze kent. Paulien haar grote werkliefde was onderwijs. Ze heeft 42 jaar in het onderwijs gewerkt, waarvan 18 jaar als directeur. Daar heeft ze alle kennis over kinderen opgedaan. Nu is daar een liefde bijgekomen met Moodful.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Moodful - (En dan pas mindful)

Author:

Paulien van Roon

Category:

Society

Number of pages:

110

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

21-05-2021

ISBN:

978-94-643-1432-8 / 9789464314328

Price:

€ 19,99

Language

Dutch