Cover voorkant
BELEGGEN II - De trekpaarden van de AEX
BELEGGEN II - De trekpaarden van de AEX

BELEGGEN II - De trekpaarden van de AEX

Kees Vermeer

Category: Management

€ 22,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Geld beleggen is in feite willen weten hoe deze markt werkt.
Heb je daar geen zin in dan kun je beter in een indexfonds of een fonds dat trendvolgend is aan de index of in een Tracker die de index volgt je geld beleggen. Dan hoef je alleen maar de index te berekenen en te volgen, want tijdens een recessie verdien je niets op je beleggingen. Ook niet op een index-fonds of een Tracker of een fonds die trendvolgend is.

Aan bod in dit boek komen maandgrafieken in combinatie met de index om erachter te komen of er aandelen zijn die zich voortbewegen volgens de 5-3-5-3-5-golfbewegingen. En er zijn er die dat doen! Er worden verschillende methodes belicht om erachter te komen welke methode de beste is:
Aankopen en niets doen in aandelen en de index.
Op indicatoren aandelen aankopen.
Iedere 1e handelsdag van de maand voor hetzelfde bedrag aandelen aankopen. En aandelen in combinatie met de index brengen om zo de momenten van aankoop in beeld te brengen.

Op een simpele manier is deze materie in beeld gebracht met vragen erbij over de behandelde stof om de aspirant-belegger op de hoogte te brengen welke methode de beste is. Je krijgt in ieder geval inzicht in de momenten dat het grote geld instapt en voor langere tijd blijft zitten. En dat wil jij toch ook!

From the book

Het belangrijkste is hoe de golfbewegingen van de aandelen eruitzien, de trekpaarden, die in de AEX-index zijn opgenomen. En zijn dit oude cyclische aandelen of zijn het de jonge ondernemingen die een hit zijn, doordat ze tijdens het computertijdperk zijn gelanceerd. Gaandeweg de uitleg over de golfbewegingen van aandelen wordt duidelijk welke aandelen de trekpaarden zijn en welke aandelen of paarden, niet in het tuig willen om de kar te trekken. In feite moet, met de koersinformatie van jaren geleden, duidelijk worden hoe goed of hoe slecht de onderneming of de instantie etc. de zaken op orde heeft zonder dat je de prospectus van toen tot aan nu hebt gelezen. De koersinformatie van het aandeel vertelt iets over het fundament van de onderneming. Het fundament van een onderneming is gebaseerd op het eigen vermogen, de prestatie en het vernieuwend zijn van de onderneming en het vertrouwen dat de onderneming uitstraalt naar de investeerder(s) en de belegger(s). Je kunt iedere dag veel informatie lezen over hoe goed of hoe slecht het met de onderneming gesteld is, maar wat zegt dat over de onderneming. Denk bijvoorbeeld aan de WPA (Winst Per Aandeel) -ratio. Dit is een momentopname van hoeveel of hoe weinig winst de onderneming gemaakt heeft en hoe de onderneming ervoor staat, maar zegt deze ratio iets over de toekomst als de Index, waar het aandeel in zit, toe is aan een stijging. Of als die toe is aan een daling.
De WPA-ratio wordt als volgt berekend: de totale winst van de onderneming na belasting en afschrijving delen door het aantal aandelen dat het bedrijf heeft uitstaan. Deze ratio geeft een zogenaamde prognose voor de toekomst uit een berekenbaar cijfer uit het verleden. Het verleden bestaat uit 1 jaar, immers de winst van een onderneming wordt ieder jaar berekend aan de hand van de boekhouding van de onderneming, waarna de jaarcijfers bekend worden gemaakt.

About the author

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

BELEGGEN II - De trekpaarden van de AEX

Author:

Kees Vermeer

Category:

Management

Number of pages:

104

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A4

Release date:

06-01-2021

ISBN:

978-94-643-1904-0 / 9789464319040

Price:

€ 22,50

Language

Dutch